ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Kύκλος εργαστηρίων και σεμιναρίων

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει και τον μήνα Φεβρουάριο τον κύκλο αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες του θεάτρου, σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπάνε το θέατρο άνω των 18 ετών.

Στόχος των σεμιναρίων, είναι να διερευνηθούν ειδικές πτυχές της τέχνης του θεάτρου, τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων και η ομαδικότητα.

Σημαντικοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα μας μυήσουν στις μεθόδους της δουλειάς τους και θα μοιραστούν μαζί μας τη θεατρική τους εμπειρία.

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου θα γίνει το σεμινάριο με τίτλο «Visualizing Sound», με την χορογράφο και δασκάλα χορού, Γιώτα Πεκλάρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Coetani Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, από 16:00 έως 21:00 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου από 10:00 έως 15:00.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 20. Για όλους, ανεξαιρέτου ηλικίας και εμπειρίας.

Εργαστήριο πάνω στους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και εκφράζουμε την κίνηση και τον ήχο. Το ερευνητικό εργαστήριο Visualizing Sound ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κιναισθητικής και μουσικής αντίληψης, καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται αρμονικά τον χώρο και τον χρόνο. Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χρησιμοποιεί ως βασικό εργαλείο το body music, προτείνοντας έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του σώματος για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα συνενώνονται και άλλες πρακτικές (circle singing, τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού) και μεθοδολογίες συνεργασίας, για να εμπλουτίσουν την εμπειρία της συλλογικής σύνθεσης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: seminariadipethei@gmail.com και στο τηλ: 6955998405 (Μαρία Κεβρεκίδου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Tags: