Δήμος Ιωαννιτών: Ένταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα απορρίματα – Νέες διοικήσεις σε φορείς (ονόματα)

Με μεγάλη ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για χθες και η οποία είχε αναβληθεί μετά από παράσταση διμαρτυρίας απεργών.

Η διαδικασία κατά περιόδους διεξάγονταν σε υψηλούς τόνους, καθώς εργαζόμενοι, συνδικαλιστές αλλά και μέλη πολιτικών οργανώσεων επιθυμούσαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στη συζήτηση για την ανάθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμάτων σε εξωτερικούς εργολάβους αντί της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Μετά την υπόσχεση του Δημάρχου ότι όσοι επιθμούν θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν αργότερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, η διαδικασία ξεκίνησε με συζήτηση για τα Διοικητικά Συμβούλια νομικών προσώπων του Δήμου.

Ποιοι αναλαμβάνουν σε ΔΕΥΑΙ, ΟΚΠΑΠΑ, Πνευματικό, ΔΗΠΕΘΕ – Τα ονόματα

Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ τοποθετείται ο Άρης Μπαρτζώκας, αντιπρόεδρος ο Στέφανος Μάντζιος. Τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Γιώργος Αρλέτος, Φώτης Βάββας, Ελένη Ακονίδου, Μάριος Βαβάτσικος και Καλλιόπη Αλεξίου. Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη ορίστηκαν οι: Μάκης Χρυσοστόμου και Θωμάς Γιωτίτσας.

Αναπληρωτής Πρόεδρος ορίζεται ο Γιάννης Τσίμαρης και αναπληρωματικά μέλη οι: Βασίλης Βλέτσας, Χριστίνα Κωτσαντή, Βαγγέλης Πήχας, Νατάσα Τύρου- Ούζα, Ιωάννης Τσέτσος και Αλέξης Λέφας. Από την αντιπολίτευση: Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος.

Στον ΟΚΠΑΠΑ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Πάνου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσίμαρης. Μέλη οι: Νίκος Τσώλης, Δημήτρης Σκούρτης, Σοφία Τσιάρα, Γεωργία Τσέκα και Χάρης Δολιώτης. Από την αντιπολίτευση: Τσουμάνης Φίλιππος, Σοφία Μαρκούλα και Κατερίνα Μιτοπούλου.

Αναπληρωτής πρόεδρος ο Νίκος Σιορόκας, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή και αναπληρωματικά μέλη οι: Στέφανος Μάντζιος, Ρ. Σίμου – Τσέλιου, Μαρία Κολτσίδα, Ρένα Δεληκούρα και Βασίλης Σαούγκος. Από την αντιπολίτευση: Βασίλης Κοσμάς, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Βασιλική Λέτσιου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Πρόεδρος ορίστηκε η Ελένη Ακονίδου και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Γιαννάκης. Τακτικά μέλη οι Γιάννης Τσίμαρης, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Αθανάσιος Μέμος, Γρηγόρης Τζίμας και Νίκος Μακόπουλος. Από την αντιπολίτευση: Παρασκευή Τσίλη, Αλέκα Βακαλοπούλου και Δήμητρα Ηγουμενίδου.

Αναπληρώτρια πρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή, αναπληρωτής αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Σίτος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννα Μαμακή, Α. Παπαχρήστου, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Α. Ευθυμίου. Από την αντιπολίτευση: Στέφανος Ζούμπας, Γιώργος Μάστακας και Ξενοφών Μπίτσικας.

Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο πρόεδρος ορίζεται η Χριστίνα Κωτσαντή και αντιπρόεδρος η Λευκοθέα Ντόβα. Τακτικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γιάννης Αιβατίδης, Γιώργος Λώλης, Ανδρονίκη Ζούκη και Δήμητρα Λεοντίου. Από την αντιπολίτευση: Βασιλική Μέγα, Νίκος Σφαιρόπουλος και Μαρία Βενέτη.

Αναπληρώτρια πρόεδρος η Γιάννα Μαμακή, αναπληρώτρια αντιπρόεδρος η Γιάννα Νότη, και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λυκογιώργος, Βασίλης Βλέτσας, Γιουλιέλμο Μπιάνκο και Κώστας Ρώσσης. Από την αντιπολίτευση: Αλεξάνδρα Μπέγκα, Γρηγόρης Βαγγελίδης και Άγγελος Ζήκος.

Η συζήτηση για τα απορρίματα

Η συζήτηση για τα απορρίματα ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 21.00 και αυτή την ώρα τοποθετούνται όσοι έχουν ζητήσει.

 

Tags: