Δήμος Ιωαννιτών: Έγκριση του προγράμματος Επισιτισμού

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΗ χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα, λόγω καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στο Υπουργείο Εργασίας του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, ως επικεφαλή εταίρο στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ιωαννίνων και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων. Υπερψήφισαν την απόφαση η παράταξη της πλειοψηφίας, «Ενότητα Πολιτών – Κοινωνία Πολιτών», οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Πολίτες για την Ανατροπή» και «Γιάννενα Τώρα», καθώς και ο δημοτικός Σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκος Τσόλης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, «έχουμε σήμερα στην Ελλάδα μια κοινωνία ανισοτήτων και άλλοι έχουν την ευθύνη που μας οδήγησαν εδώ. Εμείς ως Δήμος προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για την ανακούφιση της κοινωνίας. Μπήκαμε μπροστάρηδες σε αυτό το πρόγραμμα και θα προχωρήσουμε κάθε πρόταση, κάθε πρωτοβουλία, για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους κοινωνικά αδύναμους, στην ιστορική αυτή κρίση για τη χώρα μας».

Ο εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ευχαρίστησε «όσους αντιλαμβάνονται πως στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τα εργαλεία τα οποία έχουμε ως Δήμος για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, δίνουμε τη μάχη μαζί με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τον ΟΚΠΑΠΑ, για να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό».

Το πρόγραμμα και η Κοινωνική Σύμπραξη:

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους», με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 135 εκατ. Ευρώ, θα διανέμει, στοχευμένα, υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης. Η πρώτη διανομή θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Από το σύνολο του προϋπολογισμού του προγράμματος, το Υπουργείο Εργασίας έχει αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου την προκήρυξη των προμηθειών για τα 30 εκ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 105 εκατ. Θα διενεργηθούν αποκεντρωμένες προμήθειες από τις Κοινωνικές Συμπράξεις.

Οι φορείς που συγκροτούν την Κοινωνική Σύμπραξη και δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ιωαννίνων είναι οι εξής:
– ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (Επικεφαλής Εταίρος)
– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
– ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
– ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
– ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
– ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
– ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
– ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
– ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
– Οργανισμος Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)
– ΠΕΡ. ΤΜ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
– ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ
– ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– Α.Μ.Κ.Ε. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”
– ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
– ΕΛΕΠΑΠ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΠΡΟΛΗΨΙΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Α.με.Α«ΚΥΨΕΛΗ»
– ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ
– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
– ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΟΣ
– ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
– ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟ ΑΝΘΟΣ»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply