Δήμος Δωδώνης: Αυτοψία κλιμακίου σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία του χειμώνα

Αυτοψία σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δωδώνης, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, πραγματοποίησε την Δευτέρα και την Τρίτη (χθες και σήμερα) κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Η αυτοψία έγινε ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Δωδώνης, με στόχο να καταφανεί ότι οικήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές κι έτσι οι ιδιοκτήτες τους να τύχουν των επιπλέον κινήτρων που προβλέπει η νομοθεσία.

Σημειώνεται πως για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες η στεγαστική συνδρομή μπορεί να αυξηθεί κατά 20%.

Το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από μηχανικούς του Δήμου και την Αντιδήμαρχο Μυρτώ Δημακοπούλου, έκανε αυτοψία, σε οικήματα -κατοικίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες Αχλαδέας, Ελάφου, Άρδοσης, Σιστρουνίου, Μπεστιάς και Ρωμανού της Δημοτικής Ενότητας Λάκκας Σουλίου, στις τοπικές κοινότητες Αγίου Ανδρέα, Αγίου Νικολάου, Ανθοχωρίου, Βαλανιδιάς, Ζωτικού, Καταμάχης και Παρδαλίτσας της Δημοτικής Ενότητας Σελλών και της τοπικής κοινότητας Αγίας Αναστασίας της Δημοτικής Ενότητας Δωδώνης.

“Ο Δήμος μας είναι απ’ αυτούς που επλήγησαν με μεγάλη ένταση, από το κύμα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα. Ακόμη και σήμερα, και χωρίς την απαιτούμενη οικονομική στήριξη από την πολιτεία, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο αλλά και το δίκτυο ύδρευσης. Δυστυχώς αυτή η μάχη είναι άνιση, καθώς ο δήμος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το κεντρικό κράτος.

Παράλληλα όμως, συμπολίτες μας, είδαν τα σπίτια τους ή τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις να πλήττονται με μεγάλη ένταση. Όταν ανακοινώθηκαν τα κίνητρα για την αποκατάσταση των πληγέντων, είχαμε αναφέρει ότι δεν επαρκούν ώστε να ξεκινήσει η αποκατάσταση. Έτσι κινήσαμε τις διαδικασίες ώστε να τύχουν μιας επιπλέον ενίσχυσης προκειμένου να προχωρήσουν στην ανακατασκευή τους. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει αίσια έκβαση”, σημείωσε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Η αντιδήμαρχος Μυρτώ Δημακοπούλου, με την ολοκλήρωση της αυτοψίας που έγινε, σημείωσε ότι δόθηκε η δυνατότητα στο καθύλην αρμόδιο κλιμάκιο να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση της περιοχής και τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν για την αποκατάσταση κατοικιών και μονάδων.

“Εκτιμούμε ότι ο χαρακτηρισμός του δυσπρόσιτου είναι αυτός που περιγράφει επ’ ακριβώς την κατάσταση. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και θεωρούμε ότι και η παραμικρή επιπλέον ενίσχυση είναι σημαντική ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση”, σημείωσε η κ. Δημακοπούλου.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply