Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών: Το ΤΕΕ/Ηπείρου απαξιώνει τους μηχανικούς και καταρρακώνει το θεσμό

«Αρνούμαστε να είμαστε συμμέτοχοι και “συνένοχοι” σε πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη νοημοσύνη μας. Θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις χωρίς θεματολογία»

Έντονη είναι η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Γιάννης Τσίγκρος κατά της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Η παράταξη της ΔΚΜ η οποία είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις περσινές εκλογές του ΤΕΕ, «δε θα παρίσταται σε συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, στις οποίες θα απουσιάζουν κρίσιμα και καίρια θέματα αρμοδιότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινούμε στις πρακτικές σας και να λειτουργούμε ως συνένοχοι της κυβερνητικής ανυπαρξίας σε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, κάτι που για το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί θεσμικό και αδιαπραγμάτευτο ρόλο» τόνισε ο επικεφαλής της, αποδίδοντας στο ΤΕΕ «εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική στάση, αντίθετα με τις πάγιες αρχές του Τεχνικού Επιμελητηρίου».

Ιδιαίτερη είναι η έμφαση που δίνει η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών στην πλήρη έλλειψη κάθε ενδιαφέροντος της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που απαρτίζουν «οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκι την παράταξη της ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ» όπως είπε ο επικεφαλής της και συνέχισε «Μετά από 10 μήνες ακόμη περιμένουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια παρέμβαση για τα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων, οι οποίοι βιώνουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες και όλο πιο πολλοί επιδιώκουν τη φυγή τους στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας και ασφάλειας».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκρος «Σημαντικά θέματα όπως η εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, σημαντικές επενδύσεις όπως του βιοαερίου και της βιομάζας, των διοδίων, της οδού Νιάρχου, αλλά και η υποστελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου των Ιωαννίνων με τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί, θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί και να εκδοθούν προτάσεις για την εξεύρεση όσο το δυνατόν βέλτιστης λύσης, όπως οφείλουμε ως Τεχνικός Σύμβουλος της πολιτείας. Σε αντίθεση παρατηρούμε μέλη του Προεδρείου της Διοίκησης να προβάλλονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαλαλώντας θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε τρέχοντα θέματα, χωρίς βέβαια αυτές να έχουν καν συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος»!

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών τόνισε «Πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το θέλουμε παραγωγικό, χρήσιμο και εξωστρεφές, για να δίνει λύσεις και να οραματίζεται προτάσεις για την ομαλή και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και θα αγωνιστούμε αυτό να το πετύχουμε».

Ο επικεφαλής της ΔΚΜ
Ιωάννης Τσίγκρος
Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος της Δ.Ε.του Τ.Ε.Ε./Τ.Η.

 

Tags: