Δήλωση Α. Μπέζα για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας

«Η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά τη Μεταπολίτευση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άφησε εκτός σιδηροδρομικής σύνδεσης την Ήπειρο και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και μετέτρεψε «ταχυδακτυλουργικά» το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από νοσοκομειακή μονάδα σε Κέντρο Υγείας, ξαναχτύπησε εξαφανίζοντας την ανώτατη εκπαίδευση από τη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με την πρόσφατη πρόταση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σε συνέχεια του πορίσματος της Επιτροπής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- ΤΕΙ Ηπείρου, η Θεσπρωτία θα είναι ο μοναδικός νομός της Ηπείρου στον οποίο δεν θα υπάρχει ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας θεωρείται ότι «δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να μετεξελιχθεί και να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο», για δε το προτεινόμενο Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «χρειάζεται περαιτέρω μελέτη και εξειδίκευση ως προς την ακαδημαϊκή του οργάνωση», πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ποτέ!

Όλοι τασσόμαστε υπέρ της ουσιαστικής αναβάθμισης της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Χωρίς όμως σχέδιο, σοβαρότητα και αντικειμενικά ακαδημαϊκά κριτήρια, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μηχανισμό προώθησης πελατειακών σκοπιμοτήτων.

Η Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας, τα οποία κατά χιλιάδες αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, φθηνού λαϊκισμού και απροκάλυπτης δημαγωγίας.

Αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της ακριτικής Θεσπρωτίας είναι θεσμικά αδιανόητη και πολιτικά απαράδεκτη.

Ότι καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, δικαιούμαστε να το κρατήσουμε.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω την πρότασή του για την Ηγουμενίτσα και να μην προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση χωρίς να περιλαμβάνεται πανεπιστημιακό Τμήμα στη Θεσπρωτία.»

 

Tags: