«Δήγματα» 7/9/2017

Τσίπρας με… δώρο (1)

p.bourchas@gmail.com

Ήλθε κι έφυγε ο λαοπρόβλητος ηγέτης μας, το καμάρι της Ηπείρου, ο Πρωθυπουργός μας Αλέξης ο Α΄ Τσίπρας.

Στα Γιάννενα είχε δύο ολόκληρα χρόνια να πατήσει, αν δεν κάνω τραγικό λάθος. Τελευταία του επίσκεψη, η προεκλογική σε Γιάννενα και Άρτα, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, ενόψει των δεύτερων εθνικών εκλογών της χρονιάς. Αφού άλλωστε, τα πάντα πάνε πρίμα, για την περιοχή, για ποιο λόγο να ταλαιπωρείται σε παλιόδρομους ο άνθρωπος ή να ρισκάρει να χάσει την ώρα του, πετώντας για τα Γιάννενα, με μια αναβολή πτήσης;

Το τελευταίο θέμα το έλυσε, πάντως, αφού η μοναδική εξαγγελία που έκανε χθες για την περιοχή μας, αφορούσε το θέμα με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο “Πύρρος”. Επιβεβαιώνοντας την αίσθηση των Μπέγκα και Γκόλα, μετά την τελευταία συνάντησή τους με τον Γ.Γ. Μεταφορών Θ. Βούρδα στην Αθήνα πως τη… μεγάλη ανακοίνωση κρατά η κυβέρνηση για τον Πρωθυπουργό (!), “ο Τσίπρας εμφανίστηκε από τα Γιάννενα ως dealer ιδιωτικών συμφερόντων και πολυεθνικών” – όπως θα μπορούσε να λέει μια ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ.

Γιατί όντως, αν φτάνουμε στο σημείο ένα θέμα που αφορά την κερδοφορία μιας εταιρείας εμπορίας καυσίμων, να γίνεται μείζον πολιτικό ζήτημα για μια κυβέρνηση και το θέμα αυτό να το παλεύει το αρμόδιο Υπουργείο, επί τρεις ολόκληρους μήνες, πέρα από τα όποια ηθικοπολιτικά ζητηματάκια μπαίνουν – και εγώ δεν τα συμμερίζομαι – απλά αμφιβάλλω για τις περιορισμένες έως μηδαμινές δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης…

Τώρα, θα μου πείτε, αυτό περίμενες για να αξιολογήσεις την ΠΦΑ; Πάσο, όχι, βέβαια.

Όταν δε, κρατάνε το… μεγάλο μυστικό για να το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται κανείς τα τραγικά αδιέξοδα της συγκυβέρνησης.

…και νέο πρόσωπο (2)

Το καλωσόρισμα στη χθεσινή μάζωξη, στο ΣΕΑ Επισκοπικού, για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, ανέλαβε να κάνει ο Θάνος ο Βούρδας. Ο ΓΓ Μεταφορών που μάθαμε όλοι, όταν έστειλε μια απαράδεκτη ως προς το ύφος της επιστολή σε Μπέγκα και Καχριμάνη για το θέμα των καυσίμων, είναι Γιαννιώτης και αν συνδυάσω αυτό το άνοιγμα της χθεσινής φιέστας με το ενδιαφέρον που δείχνει εσχάτως, περί τα τοπικά θέματα αρμοδιότητός του, δεν αποκλείω ο άνθρωπος να ενδιαφέρεται κιόλας, να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό μας.

Την πολιτική την ξέρει και την υπηρετεί άλλωστε, από τα πολλά χρόνια που βρίσκονταν στο πλευρό βουλευτών, όπως ο Βαγγέλης ο Αργύρης και ο Μιχάλης ο Κασσής.

…και πολύς κόσμος για τα εγκαίνια (3)

Κόσμος και κοσμάκης ήλθε χθες στα Γιάννενα, επί τούτου, για να χειροκροτήσει ή να ακούσει τον ΠΘ μας, να μιλά για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.

Εις εξ αυτών, ο υποψήφιος για την ηγεσία της νέας Κεντροαριστεράς, πατριώτης μου, Γιάννης Μανιάτης, βιάστηκε να κάνει δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ πριν την ομιλία του Αλέξη…

Αφού άκουσε τον ΠΘ να περιαυτολογεί για την κυβερνησάρα του και το έργο της στους μεγάλους δρόμους, ψιλοέφριξε και θυμήθηκε το ΣΥΡΙΖΑ του “δεν πληρώνω”, της καταγγελίας των συμβάσεων κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων κτλ. και έκανε νέα δήλωση, ζητώντας από τους συναδέλφους να σβήσουν την πρώτη.

Και να ‘λεγα πως δεν τους ήξερες, ρε πατρίδα!

Η μόνη γραβάτα (4)

Η μόνη Συριζαίικη γραβάτα, από όσο κατάφερα να διακρίνω, στην χθεσινή τελετή – σας έπρηξα σήμερα με το θέμα αλλά τι να κάνω! – ήταν μια ωραία, κόκκινη, σαν εκείνη που φοράνε οι γαμπροί στη σημαντική τους στιγμή, και τη φορούσε ο Πρεβεζάνος Βουλευτής Μπάρκας.

Η αλήθεια είναι πως το νεαρό βουλευτή είδα για πρώτη φορά γραβατωμένο. Ούτε στη βουλή, ούτε στα πάνελ, προτιμά την εν λόγω στυλιστική και συστημική, κατά ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή. Προφανώς, τα χθεσινή εγκαίνια τη σήκωναν την αντισυστημικότητα…

Μια επανόρθωση

Μου ζητήθηκε να κάνω μια επανόρθωση για ένα ειρωνικό μου σχόλιο, στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου.

Αφαιρώ λοιπόν, την ειρωνεία και επαναλαμβάνω πως δεν ήξερα, αν και ασχολούμαι με το τοπικό ρεπορτάζ 13 χρόνια, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περίοικοι του “Χατζηκώστα”, με τη λειτουργία του βιολογικού του καθαρισμού. Επαναλαμβάνω επίσης, την πίστη μου πως το
θέμα βρίσκεται σε καλά χέρια και σύντομα θα επιλυθεί – εδώ γελάτε, αν θέλετε…

Οφείλω να καταγράφω και το κάνω αμερόληπτα, κάθε επισήμανση σε όποιο σχόλιό μου θίγει ενίοτε υπέρ το δέον. Δέχομαι ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα, sms. Ξεκαθαρίζω όμως, πως μόνο αυτά λαμβάνω υπόψη και τα αναζητώ, γιατί δίνουν τροφή στο δημόσιο διάλογο.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τοπικοί ΑΝΕΛ – που χαθήκατε εσείς, ρε ψυχές; – μοιάζουν τόσο σαν πολιτικά “αδελφάκια”, κατά το υπόδειγμα άλλωστε, των κομμάτων τους κεντρικά, που δεν πρωτοτυπούν ούτε στην άμυνα που παίζουν, όταν τους ασκείται κριτική.

Είναι η δεύτερη φορά λοιπόν, που χαρακτηρίζομαι “δημοσιογράφος”…

Από “βο(υ)λευτή” αυτή τη φορά… Το λες και αναβάθμιση…

 

Tags:

, , ,