«Δήγματα» 13/7/2017

Δύσκολο σπορ η πολιτική, «σύντροφοι»

p.bourchas@gmail.com

Έχει ενδιαφέρον να μας πουν πως αισθάνθηκαν οι δύο Συριζαίοι βουλευτές Στέφος και Τζούφη την Δευτέρα και την Κυριακή αντίστοιχα, όταν εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τα ολοκαυτώματα σε Κεφαλόβρυσο και Γρεβενίτι, άκουσαν τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, να ζητά από την κυβέρνηση να φέρει στην ολομέλεια της βουλής την απόφαση της διακομματικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων…

Αν οι δύο βουλευτές μας ξεχνούν, θα τους θυμίσω πως ήταν πέρσι Δεκαπενταύγουστο που ο Πρωθυπουργός τους ήρθε στο μαρτυρικό Κομμένο για να μιλήσει για τις γερμανικές οφειλές. Κανείς βέβαια, υποψιασμένος πολίτης δεν πίστεψε τους λεονταρισμούς του Αλέξη, ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά στελέχη βρήκαν μια… παλιά αντιμνημονιακή καραμέλα για να πιπιλίζουν για κάποιο διάστημα.

Σύντομα, η καραμέλα έλιωσε, το παραμύθι ξεχάστηκε, ο δράκος – οι Γερμανοί – έγιναν φίλοι μας…
Σε δηλώσεις τους ωστόσο, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές έπαιξαν επίθεση… Η κ. Τζούφη κατήγγειλε την αντιπολίτευση πως υπονομεύει τη συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής επί του πορίσματος για τις αποζημιώσεις (!), ο δε κ. Στέφος είπε απλά πως οφείλουμε ως χώρα να πάρουμε την απόφαση της διεκδίκησης – ο ίδιος όμως, είναι κυβερνητικός βουλευτής, όχι εγώ.

Οι «σύντροφοι» με διαφορά… φάσεων αντιλαμβάνονται τα πράγματα, όταν το σύμπαν βοά αλλά εκείνοι, οι παλιοί «αντισυστημικοί» το χλευάζουν, μέχρι που να αντιληφθούν τη νέα αυταπάτη τους και να την ξεχάσουν κι αυτήν.

Δυστυχώς «σύντροφοι», η πολιτική δεν είναι ένα εύκολο σπορ για όλους και για όλες…

Η ερώτηση για τους συνταξιούχους – «καρφί» για Πετρόπουλο

Την προστασία των συνταξιούχων από τις κατασχέσεις ζητούν 60 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αγνοώντας, μια μικρή λεπτομέρεια: το γεγονός πως οι ίδιοι ψήφισαν τις κατασχέσεις!
Οι βουλευτές μεταξύ των οποίων από τα Γιάννενα η Μερόπη Τζούφη, αφήνουν αιχμές κατά του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου κατηγορώντας τον ουσιαστικά για ανακολουθία σχετικά με τις δεσμεύσεις του (καλό το δούλεμα, σου λένε, αλλά για το πόπολο. Μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια)! Τον Σεπτέμβριο του 2016, όπως λένε στην ερώτηση προς το Εφάκι (Αχτσιόγλου), ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύθηκε ότι το θέμα μη κατάσχεσης των συντάξεων θα επιλύονταν μετά από την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που η κυβέρνηση ανέμενε.

Στα σχόλια του περασμένου Σαββάτου, έγραφα πως ο Υφυπουργός Εργασίας έκανε ταξίδι αστραπή στα Γιάννενα, συνάντησε υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ και δεν είδε κανέναν από το κόμμα που εκείνη την ώρα, έδινε συνέντευξη τύπου για την υγεία.

Μετά από αυτή την ερώτηση, τείνω να πιστέψω πως σκόπιμα η κ. Τζούφη που συμμετείχε στη συνέντευξη, απέφυγε να έχει πάρε – δώσε με τον Υφυπουργό.

Φύση δισυπόστατη «ΣΥΡΙΖΑ και Ανατροπή»

Έγινε τελικώς – παρεμπιπτόντως – η συζήτηση για την CETA που τόσο καιρό, μνημόνευα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, και ακούσαμε την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, δια του επικεφαλής της Κώστα Μπασιούκα, να καταγγέλλει λάβρος την συμφωνία ΕΕ-Καναδά – σε «αντίσταση στην επιβολή της CETA και ΤΤΙΡ δηλαδή του ασύδοτου ελεύθερου εμπορίου» μας κάλεσε την Δευτέρα, ο γιατρός. Μαζί του…

Αναρωτιέμαι όμως, «σύντροφε» Κώστα, πως ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστείς αύριο – μεθαύριο, την κυβερνητική πλειοψηφία που πάω στοίχημα, θα υπερψηφίσει την συμφωνία CETA στο κοινοβούλιο, όταν γίνει η σχετική συζήτηση.

Κακή, κάκιστη η CETA αλλά όταν όρια ανάμεσα στο κόμμα και την περιφερειακή παράταξη δεν υπάρχουν, οι άνθρωποι που επιμένουν να μιλούν εξ ονόματος και των δύο, απλά εκτίθενται. Γιατί όταν το κόμμα αγνοεί την περιφερειακή παράταξη της Ηπείρου, του τόπου που είναι ταυτισμένος με το ΠΟΠ φέτα, δε μένουν και πολλά στους ανθρώπους της παράταξης παρά να καταγγείλουν το κόμμα και να παραιτηθούν από αυτό.

Το υποδειγματικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ενόψει του αντιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ που φιλοξένησε το Γιαννιώτικο Σαλόνι, η είσοδος της πόλης θύμιζε λίγο έδαφος… Λαϊκής Δημοκρατίας…
Τα κόκκινα σημαιάκια που κοσμούσαν την είσοδο της πόλης, σε ένα σχετικά μεγάλο μήκος κοντά στην περιοχή του Πάρκου Πυρσινέλα, έδιναν μια διαφορετική αίσθηση στον επισκέπτη της πόλης. Για εκείνους ωστόσο που ήλθαν στο διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ, ήταν ένας ομαλός εγκλιματισμός…

Εντός του Πάρκου τώρα, το διήμερο αυτό, Παρασκευή και Σάββατο, συνυπήρξε αρμονικά το προλεταριάτο με τη μεγαλοαστική τάξη, μιας και εκτός της ΚΝΕ, άδεια για τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος τένις στα εκεί γήπεδα, είχε και τοπικός όμιλος αντισφαίρισης. Περιττό να πω πως το τένις δεν είναι το ευγενές άθλημα που συναρπάζει τα πλήθη της εργατικής τάξης, ωστόσο οι δύο δραστηριότητες συνυπήρξαν υποδειγματικά.

Ακόμα πιο υποδειγματική ήταν τέλος, η συμπεριφορά των Κνιτών και του τοπικού ΚΚΕ που έκαναν «γυαλί» φεύγοντας το πάρκο, όπως επίσης, εξαφανίστηκαν και τα κόκκινα σημαιάκια από την Εθνική Οδό. Το γεγονός αυτό σχολίασε προς τιμήν του, και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ενώ δεν αποκλείω αίτημα της δημοτικής αρχής προς την ΚΝΕ να καθιερώσει το Γιαννιώτικο ως τόπο διοργάνωσης του εν λόγω φεστιβάλ κατ’ έτος, μιας και ο Κατηρτσίδης θα έχει τζάμπα κόσμο στο εργοτάξιο…

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Έλαβα απάντηση περί «ανυπόστατων δημοσιευμάτων» σε σχόλιό μου για την έκρυθμη κατάσταση στην τοπική οργάνωση των ΑΝΕΛ.

Αντιγράφω: «Δε γνωρίζουμε από που προέρχονται και τι στόχο έχουν αυτού του είδους τα δημοσιεύματα. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε ο Πρόεδρός μας και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, γιατί τους έχουμε γίνει εμπόδιο και τους χαλάμε το πάρτι που έστησαν τόσα χρόνια με τη διαπλοκή σε βάρος της χώρας μας αλλά και του Έλληνα πολίτη.
Είναι γνωστές εξάλλου οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το Noor 1 και το εμπόριο ηρωίνης στη χώρα, καθώς και ο πόλεμος που δέχεται ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε όλους εκείνους που μας πολεμούν μέσα από ανυπόστατα δημοσιεύματα, ότι όχι μόνο δε διαλυόμαστε αλλά η τοπική μας οργάνωση πιο δυναμική, πιο μαχητική και με περισσότερο κόσμο πάει μπροστά.

Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούμε κάθε πατριώτη και πατριώτισσα να πυκνώσει τις τάξεις του κινήματός μας με σκοπό την επίτευξη της οικονομικής, πολιτικής και εθνικής μας ανεξαρτησίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ιωαννίνων ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

Προσπερνώ το «κουκουρούκου» ύφος της απάντησης, γιατί εγώ ούτε σε πάρτι μετέχω ούτε ηρωίνη εμπορεύομαι.

Μια ερώτηση και κλείνω: καθαιρέθηκαν ή όχι δύο στελέχη πρώτης γραμμής της τοπικής συντονιστικής τις τελευταίες ημέρες – τοποθετημένα μάλιστα αμφότερα και σε ΔΣ δημόσιων οργανισμών;

Ε ρε γλέντια!

Έπεται συνέχεια στην υπόθεση της Νιάρχου. Το θέμα δεν έκλεισε, όπως διεδίδετο εσχάτως και οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, τραβούν το σχοινί στα άκρα.

Για να δούμε…

[ Τα “Δήγματα” δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Νέοι Αγώνες” στο φύλλο της
Τετάρτης 12ης Ιουλίου 2017 ]

 

Tags:

,