«Διαζύγιο» της Unicef από το ελληνικό παράρτημα

Μετά την απόφαση της Unicef να διακόψει τη συνεργασία της με την Εθνική Επιτροπή της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης και ακολούθησαν δύο πορίσματα, που τις επιβεβαίωσαν, αλλά και για τη συνέχεια της Unicef στην Ελλάδα μίλησε στην ΕΡΤ η επίτροπος της, Σοφία Τζιτζίκου.

Η κα Τζιτζίκου αναφέρθηκε στους δύο ελέγχους που έγιναν και τα πορίσματα που προέκυψαν σχετικά με τα πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος.

Μίλησε επίσης για τις αναντίστοιχες αμοιβές σε σχέση με τα προσόντα υπαλλήλων, όπως και για τις αμοιβές των μελών του Δοικητικού Συμβουλίου.

Τόνισε ότι τα οικονομικά διαχειρίζονται εκτελεστικοί υπάλληλοι και ότι το Δοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο αναφέρονται, εγκρίνει
απολογιστικά.

Η Ελληνίδα Επίτροπος ανέφερε επίσης, ότι το παράρτημα που ασχολείται με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητο και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του.

Σε σχέση με το «διαζύγιο» ανέφερε ότι αυτό επήλθε καθώς η Unicef πρότεινε έναν τρόπο λειτουργίας και προγραμματισμού που δεν έγινε αποδεκτός από την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού παραρτήματος.

πηγή: ert.gr

 

Tags: