Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων της τροχαίας στα σχολεία

Ελληνική ΑστυνομίαΜε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, στις (12.09.2016), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Δημοτικά Σχολεία όλης τη Χώρας, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, τα φυλλάδια περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ενδεικτικά, στην περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου θα διανεμηθούν  φυλλάδια, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα:

– Στα Ιωάννινα: Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Λ. Δωδώνης 4), στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο (Χρήστου Κάτσαρη 11) και στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (Κοσμά Αιτωλού Καρδαμίτσια).

– Στην  Ηγουμενίτσα: στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (Βύρωνος 2), στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο (Αγίων Αποστόλων 25) και στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο (Κουγκίου Κιάφας 25).

– Στην Πρέβεζα: στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο (Λ. Ειρήνης 43), στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο (Λ. Ιωαννίνων & Συρράκου) και στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (21ης Οκτωβρίου).

– Στην Άρτα: στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο (Σκουφά 148), στο 7ο  Δημοτικό Σχολείο (Μιχαήλ Πατσαλιά 5) και στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο (Περιφερειακή Οδός).

Επίσης,  καθόλη τη διάρκεια της  σχολικής περιόδου θα γίνονται  συστηματικοί έλεγχοι από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Ενδεικτικά, την 12/09/2016, θα συγκροτηθούν συνεργεία ελέγχων, μεταξύ άλλων, στα παρακάτω σημεία:

– Στα Ιωάννινα, στην Πλατεία Ομήρου.

– Στην Ηγουμενίτσα, στο 89ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (Διασταύρωση Νέας Σελεύκειας).

– Στην Πρέβεζα, στη συμβολή των Οδών Λ. Ιωαννίνων και Συρράκου.

– Στην Άρτα, στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (έναντι 4ου Δημοτικού Σχολείου)

 

Tags:

, , , ,