Δεύτερη ημέρα εισβολής στη Συρία – 22 νεκροί – Επλήγησαν 180 στόχοι

Ο πρώτος στόχος του τουρκικού ΓΕΕΘΑ είναι η διασφάλιση της κατάληψης μιας ζώνης 100 χιλιομέτρων σε μήκος και 30 χιλιομέτρων σε βάθος εντός της Συρίας στα ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως διακρίνεται και στον χάρτη που δημοσιεύουν ισραηλινές πηγές, η επίθεση άρχισε περίπου στο κέντρο αυτής της ζώνης όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις εισβολής, ενώ οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί επεκτείνονται σε όλο το μήκος και το βάθος της.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα AHVAL που εκδίδεται από αυτοεξόριστους Τούρκους αντικαθεστωτικούς, κατά την πρώτη ημέρα της εισβολής σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άτομα, εκ των οποίων 11 Κούρδοι και οκτώ Τούρκοι που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναφέρονται και νεκροί μεταξύ των αμάχων και τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η διοίκηση των Κούρδων Μαχητών υπερβάλλει ως προς το εύρος των αεροπορικών επιθέσεων από τουρκικά F16, με την ελπίδα να προκαλέσουν κάποια επέμβαση των ΗΠΑ, προοπτική μάλλον περιορισμένη. Τουρκικές πηγές σημείωναν πως κατά το πρώτο εικοσιτετράωρο 25 τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν κατά κουρδικών στόχων σε όλο το εύρος του μετώπου.

Σύγχυση επικρατεί ως προς το εάν οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πλήρως αποσυρθεί από την περιοχή. Στον παρακάτω χάρτη σημειώνονται με ένα μπλε αστέρι οι αμερικανικές θέσεις (φυλάκια, ορμητήρια ή βάσεις), ενώ με έναν μπλε ρόμβο διακρίνονται οι βάσεις των Κούρδων καθώς και οι σημαντικές αποθήκες υλικού.

με πληροφορίες από zougla.gr

 

Tags: