Δεν δέχονται οι οπτικοί τα κουπόνια για τα γυαλιά οράσεως

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας μαζί με την συνταγή και βεβαίωση η οποία ενέχει θέση voucher (κουπόνι).

Οι οπτικοί του νομού Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της χώρας αποφάσισαν να μη δέχονται τα voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως διότι θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους «τιμωρεί» επειδή δεν δέχθηκαν τις συμβάσεις που τους προτάθηκαν, αλλά και γιατί όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και επίσης παρ’ όλα αυτά παραμένουν απλήρωτοι εδώ και χρόνια για προηγούμενες οφειλές.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική σημερινή τους ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί:

  • Να μας τιμωρήσει γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός-οπτομέτρης την λεόντειο σύμβαση που μας είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.
  • Να μας βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή από την υποταγή στις επιδιώξεις της.
  • Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά μας χρήματα.
  • Και το σπουδαιότερο θέλει να περιορίσει τις μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα να μειώσει τις δαπάνες για την υγεία.
  • Μέσω της πιστοποίησης (η οποία δεν χρειάζεται γιατί στα οπτικά καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα) επιδιώκει να μας επιβάλει ετήσιο χαράτσι.
  • Ισχυρίζονται ότι η πιστοποίηση διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων για τον ασφαλισμένο. Αν ισχύει αυτό γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει, κατά παράβαση του νόμου, να πωλούνται γυαλιά οράσεως (πρεσβυωπικά) παντού (φαρμακεία, περίπτερα, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων, internet, κλπ)

 

Tags: