Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ.: Ούτε ίχνος αξιοπρέπειας

Ο λόγος για τον αγώνα παγκορασίδων μεταξύ του ΓΙΑΝΝΕΝΑ Α.Σ. και του ΑΓΣΙ που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 26/4/2015 και ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλας Ιωαννίνων και ουδέποτε διεξήχθη.

Αφορμή για τη παραπάνω ματαίωση του αγώνα ήταν η προσπάθεια των προπονητών της ομάδας του ΑΓΣΙ, Α’ προπονητή Θεοδωράκη Βασίλειου που εκτελεί και χρέη περιφερειακού ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και του βοηθού προπονητή Μάντζιου Δημήτριου που εκτελεί και χρέη γραμματέα της ΕΣΠΕΔΕ οι οποίοι ήταν και δηλωμένοι στο συγκεκριμένο φύλλο διεξαγωγής αγώνα, να εξαπατήσουν διαιτητές και αντίπαλο σωματείο ως προς τη συμπλήρωση με κανονικά δελτία της εξάδας που παρουσίασαν στο γήπεδο προκειμένου να διεξαχθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι παραπάνω προπονητές προέβησαν σε μια ανεπίτρεπτη αλλά και ταυτόχρονα παράνομη κίνηση δήλωσης συμμετοχής αθλήτριας εν αγνοία της και εν αγνοία των γονέων της καθότι η συγκεκριμένη αθλήτρια απείχε συνειδητά από όλες τις εκδηλώσεις του συγκεκριμένου σωματείου για τους δικούς της λόγους που κανείς δεν είναι αρμόδιος να καταστρατηγεί με τις ενέργειές του και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης η οποία παρεμπιπτόντως προσπαθεί στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε καθημερινά να διατηρήσει το επίπεδο του βόλεϊ υψηλά με έννομες διαδικασίες τελέσεως των αγώνων ώστε τουλάχιστον να φανεί αντάξια των προσδοκιών όλων των σωματείων αλλά και των αθλητών που αυτά αντιπροσωπεύουν.

Το παραπάνω γεγονός έγινε τελικά αντιληπτό και όταν ενημερώθηκε η ομάδα του ΑΓΣΙ ότι δε συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό αθλητριών για τη διεξαγωγή του αγώνα οι συγκεκριμένοι προπονητές παρουσίασαν στη γραμματεία αίτηση εγγραφής αθλήτριας η οποία δεν είχε καν υποβληθεί στην ΕΟΠΕ για έκδοση δελτίου αθλητή επιμένοντας πως αυτή είναι νόμιμη διαδικασία και πρέπει να ληφθεί ως παραστατικό για να διεξαχθεί το παιχνίδι. Φυσικά το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ και κατοχυρώθηκε υπέρ της ομάδας του ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΣ με 3 – 0 σετ (25 – 0, 25 – 0, 25 – 0).

Οι γονείς της παραπάνω αθλήτριας όταν ενημερώθηκαν για το συμβάν εξαγριώθηκαν και θα ζητήσουν με αίτησή τους από την ΕΣΠΕΔΕ τον έλεγχο όλων των φύλλων αγώνα που ηλικιακά ανήκε τη φετινή αγωνιστική περίοδο η κόρη τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν εν αγνοία τους δηλώθηκε παράνομα και σε άλλους αγώνες και στη συνέχεια θα προβούν σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια με σκοπό το συμφέρον της κόρης της.

Ενέργειες σαν την παραπάνω πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά από την ΕΟΠΕ γιατί καταστρατηγούν το ίδιο της το καταστατικό αλλά και τις προσπάθειες των συλλόγων εκείνων που προσπαθούν με νόμιμες διαδικασίες να αναπτύξουν το άθλημα το βόλεϊ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η ΕΟΠΕ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τιμωρήσει αυστηρά τους ιθύνοντες του παραπάνω γεγονότος και να μην επιτρέψει στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που φέρουν το άθλημα του βόλεϊ χρόνια πίσω.

Ο ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΣ τονίζει ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα παγκορασίδων στο οποίο ο ΑΓΣΙ επιβλήθηκε με 3 – 0 σετ μετά από έλεγχο που έκανε εκ των υστέρων στο φύλλο αγώνα διαπίστωσε ότι οι αθλήτριες που δηλώθηκαν δεν συμφωνούσαν στο σύνολό τους με αυτές που έπαιξαν τελικά πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει αντιληπτό στον συγκεκριμένο αγώνα από κανέναν.

Τέλος για το καλό του αθλήματος όλα τα σωματεία θα πρέπει να έχουν κοινή πολιτική σε παρόμοια γεγονότα με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων τους αλλά και των αθλητών/τριών που τα αντιπροσωπεύουν προκειμένου να μπορέσει και η ΕΟΠΕ να φανεί αντάξια των δικών της προσδοκιών και να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Σωματεία που δε μπορούν άλλο να προσφέρουν στην ανάπτυξη του αθλήματος καλό είναι να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους γιατί δυσφημίζουν το άθλημα και προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντά τους δυσχεραίνουν το έργο και τη προσπάθεια άλλων συλλόγων που με σωστές διαδικασίες βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply