Χωρίς απόφαση οι “Πολίτες για την Ανατροπή” – Συνεργασία ή αυτόνομη κάθοδος;

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο η συνέλευση της Δημοτικής Παράταξης “Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή” η οποία είχε κύριο θέμα: «Πορεία προς τις εκλογές». Ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης άσκησε εντονότατη κριτική στη δημοτική αρχή, το δήμαρχο και συγκεκριμένους αντιδημάρχους αλλά και στον έτερο διεκδικητή, Μωυσή Ελισάφ.

Παρόντες στη διαδικασία και οι τέσσερις τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίοι όμως δεν είχαν ενιαία στάση στο κρίσιμο ερώτημα, με τον Γιάννη Καραγιάννη να τοποθετείται υπέρ της αυτόνομης καθόδου με συγκρότηση παράταξης, ενώ οι άλλοι τρεις βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, τοποθετήθηκαν υπέρ της συνεργασίας με άλλη παράταξη, σε αντίθεση με την κυρίαρχη τάση του σώματος που προέκρινε αυτόνομη κάθοδο.

Η διαδικασία έληξε χωρίς απόφαση, ενώ αποφασίστηκε -διπλωματικά αναφέρουν μέλη της παράταξης- να συγκροτηθεί οργανωτική γραμματεία η οποία θα έχει την ευθύνη των συνομιλιών με τις άλλες παρατάξεις της πόλης, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο κοινής καθόδου

 

Tags: