Χατζηκώστα: Διαμαρτύρονται οι νοσηλευτές για τη δημιουργία δύο κλάδων

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στους εξωτερικούς χώρους το Νοσοκομείου Χατζηκώστα πραγματοποίησαν οι Νοσηλευτές του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για το διαχωρισμό τους σε κλάδους με βάση τα τυπικά τους προσόντα και συγκεκριμένα για το διαχωρισμό τους και τη δημιουργία κλάδου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης – διαμαρτυρίας τους:

Στηρίζει η ΑΔΕΔΥ

«Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει, όμως, η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, και με αλλότρια καθήκοντα, να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στήριξε την σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα ,οι οποιοι διεκδικουν σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

 

Tags: