Χάσαμε τους Έλληνες, χάνουμε και την Ελλάδα

Γράφει ο Νηφάλιος

Βουλή - Ελληνικό ΚοινοβούλιοΤα γεγονότα με τους πρόσφυγες αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο τεστ για όλους μας. Ένα τεστ όμως με στενάχωρο ή μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα. Ως γνήσιοι εραστές των άκρων καταφέραμε έτι μια φορά να διχοτομηθούμε: να βγουν από τη μια οι υποστηρικτές των προσφύγων και από την άλλη οι «Ελληνάρες». Και επειδή ακριβώς πιάσαμε τα δυο αυτά ακριανά ταμπούρια και μαχόμαστε ο ένας τον άλλον, πέσαμε στην παγίδα που ελλόχευε.

Τα τελευταία χρόνια δεν ζούμε την κρίση, αλλά ζούμε σε κρίση. Έχουμε χάσει κάθε έννοια ψυχραιμίας και λογικής. Σταματήσαμε να σκεφτόμαστε (αλήθεια πότε το κάναμε πραγματικά;) και κρυφτήκαμε πίσω απ’ όσα μας βρήκαν. Οι αδυναμίες μας βγαίνουν στον αφρό του Αιγαίου (εκεί που ξεψυχούν οι πρόσφυγες), του Ιονίου, του Κρητικού, του Μυρτώου, του Θρακικού. Ανεβαίνουν στις βουνοκορφές του Ολύμπου, της Πίνδου, του Ψηλορείτη.

Η κρίση, οι οικονομικές δυσκολίες, τα σαθρό πολιτικό σύστημα και τώρα οι πρόσφυγες μας έκαναν να (ξε)χάσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Και τώρα ετοιμαζόμαστε να χάσουμε και την Ελλάδα. Όχι από τους πρόσφυγες, το Ισλάμ, το πολιτικό σύστημα, την κρίση και τις δουλειές που ολοένα και στερεύουν» και οδηγούν τους νέους στη φυγή, αλλά από την προκλητική αδιαφορία όλων μας να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες μας με σοβαρότητα και με ευθύνη για τις επόμενες γενιές.

Αυτά. Λίγο θεωρητικός ήμουν σήμερα, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να μην τα γράψω. Η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά και οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάτι είμαστε εμείς. Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι μας αρκεί να σχολιάζουμε στο facebook τα κακώς κείμενα, από το να δράσουμε. Μακάρι να βγω ψεύτης στο τέλος.

Υ.Γ.: Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με 25η Μαρτίου κτλ, απλά τώρα βρήκα χρόνο να τα γράψω!

Υ.Γ.2: Η δημοσιογραφία μας είναι απλώς τραγική αναπαράγοντας άκριτα «ειδήσεις» για αναβολή των παρελάσεων. Τώρα, για όσους όχι μόνο ενστερνίστηκαν την «είδηση» αλλά τη σχολίασαν κιόλας δεν έχω να πω κάτι. Διαβάστε όλο το παραπάνω κείμενο για να βρείτε το γιατί.

 

Tags:

, , , , ,