Χαρδαλιάς στα Γιάννενα: “Είμαστε πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά από το lockdown”

Περιφέρεια Ηπείρου«Είμαστε πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά από το lockdown στα Γιάννενα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών τις επόμενες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως εξήγησε, η απόφαση για τοπικό lock-down προκύπτει από σειρά κριτηρίων και όχι μόνο από τον αριθμό κρουσμάτων σε μια περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μια μεγάλη πίεση στην περιοχή. Κάνω έκκληση, παράκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, ευλαβικά και πειθαρχημένα, να τηρήσουν τα μέτρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Βρισκόμαστε πολύ μακριά, αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, το αν θα περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις, οι οποίες όλους μας στεναχωρούν, διότι έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην κανονικότητα, στον προγραμματισμό τον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Στα επόμενα εικοσιτετράωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται τα μέτρα, ενώ θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι. Πάντα σε συνεργασία και με τους δύο Γενικούς, τον κ. Πρεζεράκο, ο οποίος ήταν εδώ από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Παπαγεωργίου της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και με το Διευθυντή Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, επικαιροποιήσαμε τη στρατηγική μας σε σχέση με κάποιες πολύ συγκεκριμένες γειτονιές και κάποιες θεματικές ενότητες. Χρειάζεται νηφαλιότητα, χρειάζεται ψυχραιμία.

Σε καταστάσεις έκτακτες, σε καταστάσεις επικίνδυνες πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, παραμένουμε σε συνεχή επαφή, σε καθημερινή επαφή με τον Περιφερειάρχη, με το Δήμαρχο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα».

Εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μ. Ελισάφ.

 

Tags:

, , , ,