«Χάπια των τζιχαντιστών» κατέσχεσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ποσότητα από «χάπια των τζιχαντιστών» κατέσχεσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας σήμερα τα ξημερώματα. Τα χάπια μετέφερε αλλοδαπός στο εσωτερικό φιάλης υγραερίου η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο του.

Η αξία των χαπιών που κατασχέθηκαν ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια Ευρώ.

Η ποσότητα την οποία μετέφερε ο βουλγαρικής υπηκοότητας αλλοδαπός ήταν 370 χιλιάδες δισκία της ναρκωτικής ουσίας “captagon” και προσπαθούσε να διακινήσει προς την Ευρώπη μέσω Ιταλίας. Πιθανολογείται ότι τα χάπια ξεκίνησαν από την Τουρκία, ενώ στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι ο Βούλγαρος που συνελήφθη είναι μέλος κυκλώματος και ερευνούν την υπόθεση με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου «σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον αλλοδαπό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας εντός φιάλης υγραερίου, η οποία βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος, με τη μορφή αμφεταμινούχων χαπιών – δισκίων «CAPTAGON» υποκίτρινου χρώματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν 369.545 δισκία, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 ⋹), τα οποία κατείχε ο συλληφθείς.»

Τι είναι το captagon

Το “captagon” είναι ένα ναρκωτικό το οποίο ανήκει στις αμφεταμίνες και δίνει στον χρήστη του την ψαυδαίσθηση ότι είναι άτρωτος, καταστέλλει το φόβο και δημιουργεί ιδαίτερη ευφορία στο χρήστη, κάνοντας τον ταυχρόνα να αδιαφορεί για την κούραση αλλά και τις ανάγκες του.

 

Tags: