«Χαμόγελο του Παιδιού» και πρώτες βοήθειες από τον Ε.Ε.Σ. στο Δήμο Δωδώνης

Τον Δήμο Δωδώνης θα επισκεφθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου η κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής και παιδιατρικής από το “Χαμόγελο του Παιδιού” με σκοπό να πραγματοποιήσει τον σχετικό έλεγχο στα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί και προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το κινητό πολυϊατρείο « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους θα βρίσκεται στις 12 Νοεμβρίου έξω από το αγροτικό ιατρείο Κρυφοβού, από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι. Την ίδια μέρα από τις 09:00 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ευπαθών ομάδων.

Στις 13 Νοεμβρίου το κινητό πολυϊατρείο από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται έξω από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μουσιωτίτσας. Αντίστοιχα ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος ενηλίκων και ευπαθών ομάδων θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 το πρωί έως 13:00 έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Τύριας της Δημοτικής Ενότητας Σελλών.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν καλούνται να ενημερώσουν τους κατά τόπους προέδρους ή να επικοινωνήσουν με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δωδώνης στο τηλέφωνο 2654360144 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών

Τον Δήμο Δωδώνης θα επισκεφθεί στις 31 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ο Εθελοντής ΕΕΣ σύνδεσμος της Κοινότητας, Μπορούμε να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε” και περιλαμβάνει επίδειξη πρώτων βοηθειών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό δημαρχείο Δωδώνης (Αγία Κυριακή, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στις πέντε το απόγευμα. Την επίδειξη θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτές και από τα τρία σώματα του Ερυθρού Σταυρού.

 

Tags: