Χαλάει ο καιρός το βράδυ – Έρχεται φθινοπωρινή καταιγίδα

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Επίσης, ενισχύονται οι άνεμοι στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια της χώρας.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί πρώτα στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα μάλιστα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα παρουσιάζουν κατά διαστήματα σημάδια πολύ υψηλής έντασης (τοπικά θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις), ενώ και στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι ισχυρά.

Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις ίδιες περιοχές και θα είναι έντονες. Μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν μετατοπιστεί βορειοανατολικότερα.

Από το απόγευμα της Τρίτης και μετά ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάζει σημάδια ολοένα και μεγαλύτερης βελτίωσης, με κάποια υπολείμματα βροχών πάντως να παραμένουν μέχρι και το τέλος της ημέρας κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σταδιακή βελτίωση μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για μπόρες και τοπικές καταιγίδες υπάρχει και για την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα (κυρίως Βοιωτία, Εύβοια και βόρεια Αττική) κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από Δυτικές – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις που μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 3-5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Νότιες γενικά διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Tags:

, , , , ,