ΜΠΑΡΑΖ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ: Νεκρή μια γυναίκα από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα – Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο

Μία 60χρονη, στην Πόντη Βασιλικής, είναι θύμα του σεισμού 6,1 ρίχτερ στη Λευκάδα.  Η γυναίκα έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι.

Σε άλλο σημείο του νησιού έπεσε μια κολόνα της ΔΕΗ πάνω σε μια γυναίκα και την τραυμάτισε. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένας εγκλωβισμένος στο χωριό Αφάνι, στο οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Ζημιές στο οδικό δίκτυο

Σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από τη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Βασιλικής, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το μισό λιμάνι έχει βυθιστεί. Επίσης, στον δρόμος προς Εγκρεμνούς έχει σημειωθεί τεράστια κατολίσθηση.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:10 και σύμφωνα με τους σεισμολόγους εντάσσεται στα φαινόμενα που έχουν σχέση με το ρήγμα της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Έντονη μετασεισμική ακολουθία

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Λευκάδα. Οι δύο δυνατοί μετασεισμοί 4,1 και 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έχουν επίκεντρο στον ίδιο θαλάσσιο χώρο που έδωσε και τον μεγάλο σεισμό. Οι μετασεισμοί γίνονται αισθητοί και στην Πρέβεζα.

Μερική κατάρρευση σπιτιού στο Μεσολόγγι

Από τον ισχυρό σεισμό στη Λευκάδα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις κατά τόπους υπηρεσίες πυροσβεστικής, αλλά μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας, ειδικά στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στη Λευκάδα.

Το μόνο περιστατικό που έχει αναφερθεί, είναι η μερική κατάρρευση ενός ακατοίκητου σπιτιού στο Μεσολόγγι, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πηγή: prevezaposto

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply