Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενόψει της εξόδου των αδειούχων για τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα κατά τόπους λιμεναρχεία καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματισθεί 28 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 10 δρομολόγια για τις Κυκλάδες και 4 για Μαρμάρι και από το Λαύριο 6.

Χθες από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 25 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορους προορισμούς του Αιγαίου 24.196 επιβάτες και 4.243 ΙΧ.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 13 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 5.636 επιβάτες με 1.121 οχήματα. Από το Λαύριο, έγιναν 6 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.389 επιβάτες με 402 οχήματα.

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, θέτει σε ισχύ η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου
Εκτός των μέτρων, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θέτει σε εφαρμογή η Τροχαία στις Εθνικές Οδούς, όπου θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Από σήμερα, εξάλλου, επιστρέφονται οι πινακίδες, εκτός από εκείνες, που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το Κεντρικό και το Βορειοανατατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές κατά τόπους 8 με 9. Καλό είναι λοιπόν να ενημερώνονται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν.

 

Tags: