Αυστηρά μέτρα, περιορισμοί και απαγορεύσεις – Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού έλαβε η κυβέρνηση, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων που επέφεραν το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα χαλάρωσης, και μάλιστα με μεγάλη διασπορά.

Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου και μέχρι τα τέλη του μήνα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από τα καταστήματα εστίασης, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος.

Επίσης, έως τις 15 του μήνα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε γηροκομεία, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ έως τις 9 Αυγούστου απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τα τέλη του μήνα η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων, και μέχρι τις 15 Αυγούστου ηαναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, καθώς και η απαγόρευση εισόδου για μη Ευρωπαίους πολίτες.

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ανακοινώθηκαν και για τις ένοπλες δυνάμεις, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή.

Παράλληλα, από σήμερα αυξάνονται τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ: 78 νέα κρούσματα – Tρεις θάνατοι

Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του ιού σε 14 περιφέρειες της χώρας, εκ των οποίων μόνο τα 17 είναι εισαγόμενα, και από τα υπόλοιπα, 24 εντοπίζονται στην Αττική και 18 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στους 206 νεκρούς.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, ,