Αύριο θα επαναληφθούν οι έρευνες για το αεροσκάφος στο Ζαγόρι

Ο αγνοούμενος Ιρακινός χειριστής

Αύριο θα επαναληφθούν οι έρευνες για το αεροσκάφος με στοιχεία νηολογίου SX-ABP που χάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου, σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 ν. μιλίων βορειοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι έρευνες που διεξάγονταν κατά διαστήματα λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν άμεσα, το μεσημέρι της Κυριακής, μόλις έγινε γνωστό ότι ο χειριστής το αεροσκάφος δεν απαντούσε στις κλήσεις ασυρμάτου του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διακόπηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Χειριστής του αεροσκάφους στη λεγόμενη “solo πτήση” (πτήση που διεξάγει ο εκπαιδευόμενος πιλότος μόνος του), ήταν ο Α. Ιμπραήμ, ιρακινής καταγωγής, ο οποίος εκπαιδευόταν μαζί με άλλους συμπατριώτες του σε ιδιωτική αεροπορική σχολή της βόρειας Ελλάδας.

Στις έρευνες συμμετέχουν ως εθελοντές και 30 άλλοι εκπαιδευόμενοι – υποψήφιοι χειριστές, συμπατριώτες του άτυχου αγνοούμενου.

 

Tags:

,