Άστατος ο καιρός: Πού αναμένονται έντονες βροχές το Σαββατοκύριακο

Νέα κακοκαιρία περιμένουμε από τα δυτικά, που θα επηρεάσει σήμερα το Ιόνιο με βροχές και προς το βράδυ λίγες καταιγίδες. Αύριο, θα επηρεαστούν με τοπικές βροχές και τα υπόλοιπα δυτικά και από το βράδυ τα κεντρικά κι ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ είναι πιθανό αύριο βράδυ στο Ιόνιο να έχουμε τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά θα έχουμε συννεφιά, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, πιθανώς και λίγες καταιγίδες. Καλός θα είναι γενικά ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι από το βράδυ έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες αραιές συννεφιές, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς, στα βόρεια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά βροχές και κυρίως στο Ιόνιο καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα σταδιακή συννεφιά, με βροχές από το βράδυ σε Α. Πελοπόννησο, Κεντρική – Α. Στερεά, Θεσσαλία και Δ. Μακεδονία, ενώ θα έχουμε και τοπικές ομίχλες στα ανατολικά. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη αλλαγή, θα φτάσει στα βόρεια τους 15-17 βαθμούς, στα νότια τους 20 και στα νησιά, τοπικά τους 22 βαθμούς.

 

Tags: