Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία – Δραματική έκκληση Κικίλια

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βάλλεται περαιτέρω, καθώς είναι κατειλημμένες και οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι απλές κλινικές Covid. Ο κορωνοϊός έσπασε και το άβατο του Αγίου Όρους με τουλάχιστον τριάντα κρούσματα, ενώ άλλα σαράντα καταγράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει ισχυρή. Χιλιάδες είναι οι ασθενείς, εκατοντάδες οι διασωληνωμένοι, ενώ υψηλός παραμένει ο αριθμός των νέων μολύνσεων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 3.616 νέα κρούσματα κορονοϊού και ρεκόρ ημερήσιων θανάτων για το 2021 με 76 νεκρούς, ενώ 739 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.706 από τις νέες μολύνσεις.

«Σας ζητώ κάτι πολύ απλό αλλά και δύσκολο: Προσοχή ό,τι και αν κάνετε, όπου και αν πάτε, να κινηθείτε με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό» είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προειδοποίησε ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές, επισημαίνοντας ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

Στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν από το βράδυ της Τρίτης 280 διακομιδές επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού και 235 εισαγωγές, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid έφθασε το 100%. Εβδομήντα διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν τη σειρά τους για ένα κρεβάτι στην εντατική.

απόσπασμα από ertnews.gr

 

Tags: