Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ, ιδιαίτερα στη βόρειο Ελλάδα – Μεγάλη η πίεση στο Σύστημα Υγείας

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομείακαι τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας, και έως ότου υπάρξουν σημάδια σταθεροποίησης και ύφεσης της πανδημίας, ιδιαίτερα στηΒόρεια Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη μόνο χθες καταγράφηκαν 905 νέα κρούσματα, στην Αθήνα 564, στη Λάρισα 207, ενώ τριψήφιες είναι οι μολύνσεις και σε Ημαθία, Κιλκίς και Πέλλα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 480 ασθενείς.

Όπως δήλωσε νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε μάχη όλη νύχτα προκειμένου να μη διασωληνωθεί μωρό 22 μηνών, θετικό στον κορονοϊό, το οποίο δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις Σέρρες.

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όριά τους, η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη, ελπίζουμε σε μία εβδομάδα να αρχίσουμε να βλέπουμε μειώσεις στις εισαγωγές, σημείωσε ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής λοιμωξιολογίας, υπεύθυνος της Επιτροπής λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής Μικροβιολογίας, προέδρος επιτροπής Λοιμώξεων στο Αττικό Νοσοκομείο, είπε πως η πίεση στην Αθήνα είναι ακόμα ανεκτή, με το lockdown παρατηρείται μια σταθεροποίηση.

με πληροφορίες από ert.gr

 

Tags: