Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Δήμου Ιωαννιτών

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και επιδιόρθωσης των δρόμων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών. Σε δηλώσεις του από την παραλίμνιο περιοχή, όπου αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος, αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε όλο το Δήμο, καθώς και τον προγραμματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Λιόντος αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο κυρίως του «παλιού» Δήμου Ιωαννιτών, εξαιτίας του ότι έχουν να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων τις δύο τελευταίες δεκαετίας.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, με τα έργα που έχουν ξεκινήσει και με αυτά που έχουν δημοπρατηθεί, αλλά και με έναν ετήσιο προγραμματισμό στο βάθος της θητείας της, καθώς το «μέτωπο» όπου απαιτούνται παρεμβάσεις είναι μεγάλο και σε εύρος δικτύου και σε ποσό χρημάτων.

«Η παραλίμνια περιοχή είναι από τις πρώτες στον προγραμματισμό μας γιατί είναι μια περιοχή με μεγάλη επισκεψιμότητα», όπως είπε ο κ. Λιόντος.

Βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις πέριξ της πλατείας Μαβίλη και μέχρι το ύψος της Κυρά-Φροσύνης περίπου, όπου το οδόστρωμα παρουσίαζε πολύ μεγάλες φθορές.

Ταυτόχρονα ένα άλλο σημείο όπου έχουν ξεκινήσει σήμερα οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων είναι στην οδό Ψαρών στη Βρυσούλα.

«Είναι σε εξέλιξη οι εργολαβίες από το Δήμο Ιωαννιτών και «κουμπώνει» σ’ αυτές και το έργο της ΔΕΥΑΙ για την αποκατάσταση τομών στο έργο ύδρευσης», είπε ο κ. Λιόντος για τις εργασίες που εξελίσσονται.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του 1,5 εκατ. ευρώ όπου «θα κάνουμε τη μεγάλη παρέμβαση σε ένα κεντρικό οδικό  άξονα των Ιωαννίνων από τη Βηλαρά μέχρι την 28ης Οκτωβρίου».

Ως γνωστόν το έργο δημοπρατήθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών, υπήρξε μειοδότης «και ευτυχώς δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, κάτι που αν γινόταν θα επέφερε καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία», όπως σημείωσε είπε ο Αντιδήμαρχος  Υποδομών.

Σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει αυτό το έργο ο κ. Λιόντος σημείωσε πως «από την πλευρά μας προχωρήσαμε τη διαδικασία με όσο πιο γοργά βήματα γίνονταν. Από δω και πέρα υπάρχει ένα κομμάτι γραφειοκρατίας που έχει να κάνει με εγκρίσεις κ.λ.π. από Αθήνα, που δεν είναι στο χέρι του Δήμου να το «τρέξει». Εμείς προσπαθούμε να πιέσουμε όσο μπορούμε τη διαδικασία κι εκτιμώ πως αν δεν μας καθυστερήσουν στον προσυμβατικό έλεγχο, μετά από ένα δίμηνο περίπου θα μπορέσουμε να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο. Αναφέρομαι  με κάθε επιφύλαξη στο χρόνο γιατί δεν είναι στο χέρι μας».

Υπενθυμίζουμε πως το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το 1 εκατ ευρώ της επιπλέον χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή συν 500.000 από το πλεόνασμα στα οικονομικά του Δήμου.

Ερωτηθείς ο κ. Λιόντος για το πόσο είναι ικανοποιημένος από την πορεία υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και τον προγραμματισμό που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο απάντησε πως «σε ότι αφορά την εκπόνηση μελετών και τη διενέργεια διαγωνισμών, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 10 έργα του Δήμου που είναι στον «αέρα». Πιέζουμε όσο μπορούμε στη συντόμευση της γραφειοκρατίας που απαιτείται μέχρι να έχουμε έναρξη εργασιών στα διάφορα έργα, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν εξαρτάτε από εμάς και δεν μπορούμε να έχουμε άμεση επέμβαση στους  χρόνους».

Κλείσιμο δρόμων για εργασίες:

Στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών του έργου «Αποκατάσταση Ασφαλτικών στο Δήμο Ιωαννιτών» την Κυριακή 14 Ιουνίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες:

– στη διασταύρωση των οδών Χαρ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου
– στη διασταύρωση των οδών Χρ. Κατσάρη και Καστρίτης.

Για το λόγο αυτό από το Δήμο Ιωαννιτών γίνεται γνωστό ότι αποφασίστηκε:

1) Το κλείσιμο της οδού Χαρ. Τρικούπη από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό Κ. Φρόντζου (προέκταση Χαρ. Τρικούπη) την Κυριακή 14/06/2015. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου με κατάλληλη σηματοδότηση.
2) Το κλείσιμο της οδού Καστρίτσης από την Λ. Αρχ. Μακαρίου μέχρι την οδό Χ. Κατσάρη την Κυριακή 14/06/2015. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της Λ. Μακαρίου με κατάλληλη σηματοδότηση.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply