Άρτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ν. Σκουφά

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε αποφασιστεί, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο ΚΟΝ-ΖΑΚ στις Σελλάδες.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας κι ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια. Οι κάτοικοι μάλιστα προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση καθώς για λίγη ώρα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς τους αρμόδιους.

Τη δική τους άποψη για το ζήτημα, εξέφρασαν και οι μαθητές του λυκείου του Κομποτίου, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το αμφιλεγόμενη τοποθεσία, με πανό που έγραφε “Ναι στην ανθρωπιά αλλά στις κατάλληλες περιοχές”.

Στη συγκέντρωση,  μεταξύ πολλών άλλων παραβρέθηκε και η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, η οποία με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως: “θα συνεχίσουμε δυναμικά να εμμένουμε στην άποψη μας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για μια τέτοια δομή για τους λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει”.

 

Tags: