Άρτα: Με μεγάλη επιτυχία και 3.500 δρομείς ο 5ος «Δρόμος του Γιοφυριού»

Με 3.500 δρομείς από τη Άρτα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και πολλές περιοχές της χώρας να συμμετέχουν ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος «Δρόμος του Γιοφυριού», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, το Σύλλογο «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι» και τη «Φλόγα», μιας και ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου.

Σε όλα τα αγωνίσματα του «Δρόμου του Γιοφυριού» η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη και με τον καιρό να είναι σύμμαχος οι αθλητές κάθε ηλικίας απόλαυσαν τη διαδρομή, η οποία περνά από τα σπουδαία Βυζαντινά μνημεία της Άρτας, αλλά και από τον κάμπο της.

Τα αποτελέσματα

Ημιμαραθώνιος Άνδρες: 1. Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, 2. Γεώργιος Καραβίδας, 3. Αλέξανδρος Τζουμάκας. Γυναίκες: Βηθλεέμ Σιαπίου, Δήμητρα Ανδρούτσου, Δήμητρα Τσαλοκώστα

Αγώνας δρόμου 5 χλμ: Άνδρες: 1. Ιωάννης Καρέτσος, Ανδρέας Μακρής, Γιάννης Ματσούκας. Γυναίκες: Ελένη Νικολοπούλου, Ευαγγελία Ζήση, Μαρία Γούτσια.

Να σημειωθεί, ότι έγιναν και σχολικοί αγώνες για μαθητές δημοτικού 300μ, 600μ και 800μ, καθώς και περιπατητικός αγώνας των 5 χλμ, όπως και σκυταλοδρομία στα 21,1 χιλιόμετρα.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση που προηγείται του «Δρόμου του Γιοφυριού» και η οποία περιελάμβανε βραβεύσεις αθλητών και φορέων, αλλά και ομιλία από την διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κατσαντά με θέμα: «Αγώνας και διατροφή, ενέργεια και αγώνας».

Οι αθλητές και οι φορείς που βραβεύτηκαν ήταν: Βόμπος Βασίλης, Γιώτη Ελπίδα, Γιώτη Μαρία, Ζήση Ευαγγελία, Καραβίδας Γιώργος, Κόκκινος Απόστολος, Παπαγιάννη Αθηνά, Παππάς Μιχάλης, Τσαλοκώστα Δήμητρα, Αθλητικός Σύλλογος ΑΜΕΑ «Πρωτομάστορας», ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας.

 

Tags: