Άρση μέτρων σε φάσεις – Τα επόμενα βήματα – Ποια τα σενάρια

Κρίσιμη εβδομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα καθώς το επιδημιολογικό αποτύπωμα του μεγάλου ανοίγματος του λιανεμπορίου θα κρίνει τον προσεχή βηματισμό στο σχεδιασμό των σταδίων επανεκκίνησης των διαφόρων τομέων.

Μέχρι στιγμής η συνολική κατάσταση δείχνει κάποια τάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο δεν προσεγγίζει σε καμιά περίπτωση το όποιο εφυσυχασμό.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν την ερχόμενη Παρασκευή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης σειρά στις συζητήσεις των επιδημιολόγων παίρνουν τα χιονοδρομικά κέντρα, με αναμενόμενη την άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και οι σχολές οδηγών.

Όσον αφορά την εστίαση, παίρνει και πάλι αναβολή για μεταγενέστερο χρόνο, και όχι νωρίτερα από έναν μήνα, οπότε ενδέχεται να ανοίξουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, δεδομένου ότι υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επίσης απασχολεί έντονα τους ειδικούς, που όμως φαίνεται να μετατίθεται για τον Φεβρουάριο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγεί ότι “επειδή θέλουμε να ανοίγουμε με ασφάλεια, πρώτα θα πρέπει να περάσει μία περίοδος που θα συλλέξουμε τα δεδομένα στις νέες συνθήκες και να δούμε την επίδραση. Η κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, συλλέγει τα δεδομένα, τα δίνει στην επιτροπή η οποία με τη σειρά της κάνει τις εισηγήσεις της για να ληφθούν αποφάσεις”, είπε.

πηγή: ert.gr

 

Tags: