Αποτίμηση της αναθεώρησης και τα επόμενα βήματα – Αντιπαραθέσεις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος.Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση τεσσάρων προτάσεων που συνδέονται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπερψηφίστηκε, ωστόσο, με μεγάλη πλειοψηφία το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής από τις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έγιναν δεκτές είναι και η κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, ενώ δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Επόμενος σταθμός για την κυβέρνηση η υλοποίηση της θετικής κοινωνικής ατζέντας και πρώτο βήμα το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, των κόκκινων δανειοληπτών. Σε υψηλούς τόνους σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου την την τακτική της Ν.Δ, ενώ ταυτόχρονα, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι προτεραιότητα είναι η υλοποίηση της θετικής κοινωνικής ατζέντας και του συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Άτακτη πολιτική υποχώρηση καταλογίζει στην κυβέρνηση η Ν.Δ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με αιχμή τα άρθρα που σχετίζονται με την εκλογή του ΠτΔ, αλλά και την πρόταση της Ν.Δ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μίλησαν στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

 

Tags: