Αποτελέσματα εκλογών Ν.Δ.: Πρώτος Μεϊμαράκης, δεύτερος Μητσοτάκης – Δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου

Καθαρή νίκη Μεϊμαράκη – Β’ γύρος στις 10 Ιανουαρίου

ndΜε καταμετρημένο λίγο πάνω από το 50% των αποτελεσμάτων από τους 400.000 χιλιάδες φίλους του κόμματος που προσήλθαν στη διαδικασία, η κατάσταση στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο και ποσοστό άνω του 40%
  • Δεύτερος ο Κ. Μητσοτάκης, με ποσοστό περί το 30%
  • Τρίτος ο Α. Τζιτζικώστας με ποσοστό που ξεπερνά λίγο το 20%
  • Τέταρτος ο Α. Γεωργιάδης που δεν καταγράφει διψήφιο ποσοστό και βρίσκεται κάτω του 10%

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε κανονικά, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να προσέρχονται μαζικά και να σχηματίζουν μεγάλες ουρές αναμονής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην εσωκομματική διαδικασία. Η προσέλευση ήταν τέτοια, που ανάγκασε την κεντρική εφορευτική επιτροπή να ανακοινώσει δύο φορές παράταση του χρόνου λήξης των εκλογών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 10 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, ο οποίος θα καθορίσει και τον τελικό νικητή μεταξύ των δύο. Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι δεν παραιτείται υπέρ του πρώτου και ότι θα προσέλθει κανονικά στο δεύτερο γύρο. Ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ήδη ότι για το δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η μαζική προσέλευση στην εκλογική διαδικασία ήταν μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες.

Άγνωστο παραμένει το πως θα κινηθεί στο δεύτερο γύρο ο Α. Τζιτζικώστας και όσοι τον στήριζαν μέχρι σήμερα, καθώς στις δηλώσεις του δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου 2016. Ο Α. Τζιτσικώστας περιορίστηκε στο να εκφράσει τα συγχαρητήρια του προς τους συνυποψηφίους του.

Τελευταία ενημέρωση: Ώρα 01:58 – 21/12/2015

 

Tags:

, , , , , , , ,