Αποτελέσματα εκδήλωσης για την ομοιοπαθητική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση “Όρια και θεραπευτικές δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής”.

Οι ομιλητές κ.κ Ιωάννης Ελευθεριάδης, Κώστας Τσιτινίδης και Δημήτρης Πάνου, ιατροί και ομοιοπαθητικοί, αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους μετά από 30 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης, στην χρησιμότητα και τα θεραπευτικά όρια της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, τη συνεργασία με την κλασσική ιατρική και την ανάγκη η πολιτεία να θεσμοθετήσει την ομοιοπαθητική ως εναλλακτικό θεραπευτικό σύστημα και την συνταγογράφηση των φάρμακων από τον ΕΟΠΥΥ, όπως γινόταν από το 1990 μέχρι το 2005 και όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Ακολούθησε ένας ανοικτός διάλογος με το ακροατήριο και ελεύθερη συζήτηση πάνω σε απορίες και ζητήματα που αφορούν την υγειά και την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Η υπόσχεση που δόθηκε από τους ομιλητές είναι ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα επαναληφθούν σύντομα μιας και το ενδιαφέρον γύρω από την Ομοιοπαθητική Ιατρική αλλά και άλλες εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο Βελονισμός, είναι πολύ μεγάλο.

 

Tags: