Αποκλειστική Συνέντευξη της Μαργαρίτας Ζήκου, υποψήφιας βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ιωαννίνων

Epirus News: Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές κυρία Ζήκου;

M.Z.: Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι για εμένα συνεπής στάση ζωής. Θεωρώ χρέος μου να συνεισφέρω, μέσω της πολιτικής, ανιδιοτελώς και από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και μέσα από την ενασχόλησή μου με δραστηριότητες που έχουν το χαρακτηριστικό της αλληλεγγύης, της ενεργής στήριξης στους συνανθρώπους μας, ιδίως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, με όλες μου τις δυνάμεις!

Έτσι λοιπόν, και αφού μου έγινε μία πολύ τιμητική πρόταση από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, από κοινού, δείχνοντας την εκτίμηση και τη στήριξη στο πρόσωπό μου, αποδέχθηκα με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση την τιμή που μου έγινε.

Στόχος μου είναι να είμαι παρούσα, να στέκομαι στο πλευρό των συντοπιτών μου, στα αιτήματα, τις ανάγκες, τις αγωνίες, τα προβλήματά τους. Θέλω να συνεισφέρω με τον τρόπο μου ώστε η πόλη μας, ο νομός μας, η χώρα, μέσω του προγράμματος «Ελλάδα» που έχει εκπονήσει το κόμμα μας, να βγάλουν τη χώρα μας, από τη δεκαετή περίοδο κρίσης και στασιμότητας.

Την ευθύνη γι’ αυτό έχουν άλλα κόμματα, αλλά το ΚΙΝ.ΑΛ πιστό στις αρχές και τις αξίες του προτάσσει το εθνικό συμφέρον, το κοινό καλό, και όχι μικροπολιτικές και μικροκομματικές επιδιώξεις, και συμφέροντα, ώστε η χώρα να αλλάξει σελίδα και ένα καλύτερο αύριο να έρθει για τον τόπο μας, για εμάς και για τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας!

Epirus News: Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζετε ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 7ης Ιουλίου; Πού θα θέλατε να εστιάσετε την προσοχή και το ενδιαφέρον σας;

M.Z.: Για εμένα, ως υποψήφια βουλευτή και ενεργό πολίτη, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και το οποίο θέτω σε πρώτη προτεραιότητα, είναι να βγει η Ήπειρος και ο νομός Ιωαννίνων ειδικότερα, από τη θέση αδυναμίας στην οποία θέλουν κάποιοι να βρίσκεται. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναφέρεται η Ήπειρος, τα Γιάννενα, ως μία από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης, παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να βγει από την ιδιότυπη απομόνωση η περιοχή μας.

Δεν είναι αποδεκτό από εμένα αλλά και από τον πολιτικό φορέα τον οποίο υπηρετώ και για τον οποίο αγωνίζομαι, να παραμένει ο νομός Ιωαννίνων ένας από τους λιγότερο ανεπτυγμένους νομούς στην Ε.Ε, και να είναι πρώτος μόνο στα ποσοστά ανεργίας και σταθερά στις τελευταίες θέσεις ως προς το κατά κεφαλή εισόδημα αλλά και τη συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας.

Και να σκεφτεί κανείς πως το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ξεφύγει η περιοχή μας από το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της υπανάπτυξης. Από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ΕΣΥ, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, τα έργα υποδομής και τους μεγάλους οδικούς άξονες, την Εγνατία και την Ιονία οδό, επί πρωθυπουργίας, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.

Εμείς λοιπόν, ως Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε να προχωρήσουμε τα Γιάννενα και την Ήπειρο όχι μόνο ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά και να την κάνουμε πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, στην παραγωγή, την παιδεία, τον πολιτισμό, το εμπόριο, τον τουρισμό, σε όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα!

Epirus News: Πιστεύετε πως είναι εφικτός ο στόχος του ΚΙΝΑΛ για διψήφιο ποσοστό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές; Πώς βλέπετε την πορεία του Κινήματος στο άμεσο μέλλον, αλλά και μεσοπρόθεσμα, ως κόμμα μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, κεντροαριστερό;

Μ.Ζ.: Ο νέος πολιτικός φορέας της κεντροαριστεράς, συμπεριλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το έργο, την μεγάλη προσφορά του στη μεταμόρφωση και την εξέλιξη, την κοινωνική και οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, ιδίως από το 1981 και μετά. Η ιστορία της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής πολιτικής ζωής είναι συνυφασμένη με το ΠΑΣΟΚ.

Από το ΕΣΥ, την εθνική συμφιλίωση, το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, την είσοδο στο πολιτικό στερέωμα της μισής Ελλάδας που ήταν αποκλεισμένη από την πολιτική και κοινωνική ζωή λόγω φρονημάτων, μέχρι το 1980, μέχρι τα μεγάλα έργα, την είσοδό μας στην ΟΝΕ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη “Διαύγεια”, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ανομίας, τον “Καλλικράτη” και τόσες άλλες μεταρρυθμιστικές τομές που έγιναν στην Ελλάδα από τα εκατομμύρια των πολιτών που εμπιστεύθηκαν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος της παράταξης μπορεί προσωρινά να πίστεψε σε παραδείσους που δεν υπάρχουν, να παρασύρθηκε μέσα στις δυσκολίες που τον βρήκαν και τα πλήγματα που δέχθηκε με την οικονομική κρίση σε πλάνες δημαγωγικές αδίστακτων πολιτικών λαϊκιστών, από τα δεξιά και τα αριστερά του πολιτικού φάσματος, αλλά σταδιακά επανακτά την εμπιστοσύνη και την αγάπη του στο Κίνημα Αλλαγής, που εμπεριέχει το ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλούς ακόμη πολιτικούς φορείς και κινήσεις από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Οι 212.000 προοδευτικοί πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του νέου, σύγχρονου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς είναι το εφαλτήριο και η κινητήρια δύναμή μας, ώστε το κόμμα μας να ξαναγίνει μεγάλο, δυνατό και να κυριαρχήσει με την πλατιά λαϊκή του απήχηση σε όλους τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους ανθρώπους του μόχθου, της καθημερινότητας, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τη μεσαία τάξη που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε με τις κοινωνικές του πολιτικές και με την αναδιανομή του εισοδήματος δίκαια και αλληλέγγυα, όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Ερχόμαστε από μακριά για να πάμε ακόμη μακρύτερα και ψηλότερα στο μέλλον, μαζί με τον ελληνικό λαό, του οποίου τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, τιμούμε και σεβόμαστε στο έπακρο. Και την οποία παλεύουμε να ξανακερδίσουμε μέρα με τη μέρα με τις πράξεις, τις διακηρύξεις, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που τις έχουμε ώς παρακαταθήκη, και τις οποίες επικαιροποιούμε και προσαρμόζουμε στις σύγχρονες, σημερινές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας!

Epirus News: Θα θέλατε να απευθύνετε μία ευχή στους άλλους υποψηφίους κυρία Ζήκου;

Μ.Ζ.: Ως γυναίκα, χαίρομαι που ολοένα περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική, στη σύγχρονη ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα! Η πολιτική έχει ανάγκη τη γυναικεία ευαισθησία, το νοιάξιμο, την έγνοια για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα, την αλληλεγγύη! Είναι άλλωστε στάση ζωής για μένα προσωπικά η αλληλεγγύη, και τη δείχνω μέσα από την εναργή και ενεργό ενασχολήσή μου με τον εθελοντισμό, με οργανώσεις και φορείς που ασχολούνται, μεταξύ άλλων και με τη φροντίδα των αδύναμων συνανθρώπων μας, φτωχών, ανήμπορών, οικονομικά δυσπραγούντων, αλλά και με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τόσο στις γυναίκες συνυποψήφιες όσο και στους άντρες συνυποψηφίους μου, τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο και σε όλα τα κόμματα, εύχομαι από την καρδιά μου καλό αγώνα, καλή δύναμη, και είμαι σίγουρη πως οι λίγες ημέρες του προεκλογικού αγώνα που απομένουν για όλες και όλους μας να χαρακτηρισθούν από το πνεύμα ενός ευγενούς και πολιτισμένου πολιτικού και εκλογικού αγώνα, κάτι που είμαι βέβαια πως θα συμβεί!

Epirus News: Σας ευχαριστούμε!

Μ.Ζ.: Κι εγώ σας ευχαριστώ!

 

Tags: