Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΑντικειμενικές αξίες:

Παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για το θέμα των αντικειμενικών αξιών, καθώς υπάρχουν κατάφορες αδικίες και μεγάλες δυσαρμονίες σε όλο το Δήμο, ανάμεσα στις εμπορικές τιμές και στις καθορισμένες αντικειμενικές αξίες.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατέθεσε το σχετικό κείμενο το οποίο πρότεινε να αποσταλεί ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο, καθώς επίκειται νέος καθορισμός αντικειμενικών αξιών.

Ομόφωνα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν την αναγκαιότητα της παρέμβασης και συμφώνησαν με το πνεύμα και την ουσία του κειμένου. Συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία μαζί με το προεδρείο του σώματος θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του κειμένου ώστε να αποσταλεί μέχρι αύριο στο Υπουργείο και να δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτόματος πωλητής γάλακτος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά από αίτημα που υπέβαλε η «Κίνηση Κτηνοτρόφων Ν. Ιωαννίνων» ενέκρινε τη διάθεση κοινόχρηστου χώρου στην αρχή του πεζοδρόμου της οδού Μ. Αγγέλου (πρώην Τσοκάνη), με σκοπό την εγκατάσταση αυτόματου πωλητή γάλακτος.

ΕΑΝΚΙ:

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η υπόθεση της ενεργειακής αυτονόμησης του ΕΑΝΚΙ δεν έχει χαθεί και έχοντας έτοιμο τον φάκελο, μπορεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αναζητήσει και άλλα προγράμματα όπου μπορεί να τον υποβάλει.

Αυτό τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως ο Δήμος Ιωαννιτών με ταχύτατες διαδικασίες και «κυνηγώντας» το χρόνο και τη γραφειοκρατία, ετοίμασε μέσα σε 20 μέρες και υπέβαλε μια πρόταση για την ενεργειακή αυτονόμηση κτιρίων που δεν του ανήκαν. Η πρόταση αφορούσε στην «Ενσωμάτωση τεχνολογιών ΑΠΕ στο συγκρότημα του Εθνικού Αθλητικού και Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΑΝΚΙ) και σε λοιπές δημοτικές εγκαταστάσεις».

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας «την παλέψαμε πολύ αυτή την ιστορία προς όφελος των Γιαννιωτών και είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον τότε Υπουργό κ. Τασούλα και τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία μέσα σε πολύ πιεστικό χρόνο γιατί τα κτίρια δεν ήταν δικά μας».

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι αυτό που έπρεπε να κάνει ο Δήμος το έκανε και με το παραπάνω κι έπρεπε η παρακολούθηση του προγράμματος να γίνει από τον κύριο φορέα, δηλαδή τη ΓΓΑ.
«Δυστυχώς πέσαμε πάνω στο κενό που δημιουργήθηκε με τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας κι έκανε γνωστό ότι έστειλε υπόμνημα και επιστολές στο νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή κι ενημέρωσε όλους όσους έπρεπε για την υπόθεση αυτή.

Προφανώς η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ στον Υφυπουργό, γιατί – όπως είπε ο Δήμαρχος – «Όταν τελικά συναντηθήκαμε με τον κ. Κοντονή την περασμένη Παρασκευή και του εξήγησα την πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ, ο άνθρωπος εξεπλάγην και κάλεσε αμέσως όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Με διαβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του, γιατί είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα κτίρια, δυστυχώς όμως τρεις ώρες αργότερα πληροφορήθηκα ότι είχαν βγει τα αποτελέσματα του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η πρόταση μας είχε καταταγεί 13η και θα χρηματοδοτούνταν οι 10 πρώτες».

Όπως είπε ο Δήμαρχος υπήρξε νέα επικοινωνία με τον κ. Κοντονή και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία Δήμου και ΓΓΑ, για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των σημαντικών αυτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τόσο ο κ. Μπέγκας όσο και ο κ. Μανταλόβας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να υποβάλει ο Δήμος τον φάκελο που έχει ήδη έτοιμο.

Όπως είπε ο κ. Μανταλόβας «Κάναμε ότι ήταν δυνατόν και σε πολύ σύντομο διάστημα 20 ημερών, για να ωριμάσουμε και να υποβάλουμε την πρόταση. Η πρόταση δεν απορρίφθηκε, αλλά σε μια ανταγωνιστική διαδικασία, κάποιες χρηματοδοτούνται και κάποιες όχι. Στην περίπτωση μας χρηματοδοτούνται 10, θα μπορούσε να ήταν περισσότερες και είναι κάτι που το βλέπουμε. Δεν έχουμε πάρει ακόμη από το ΚΑΠΕ την αιτιολογία της κατάταξης των προτάσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς, επειδή, όπως είπε και ο Δήμαρχος θέλουμε να συμβάλουμε στην χρηματοδότηση της πρότασης, και από τη στιγμή που υπάρχει και η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αθλητισμού, είναι σίγουρο ότι, είτε μέσα από πόρους κοινοτικών προγραμμάτων είτε από πόρους του ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο, θα βρούμε τρόπο χρηματοδότησης ενός πολύ σημαντικού έργου για τους πολίτες του Δήμου μας».

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply