Απατεώνες του Facebook “πουλούσαν” έρωτα σε γυναίκες άνω των 40 και αποσπούσε χρήματα – Τουλάχιστον 8 θύματα από την Ελλάδα

Έχουν και οι Ελληνίδες το δικό τους “απατεώνα του Tinder” απλώς είναι στο facebook! Η ιστορία είναι διαχρονική, τα εργαλεία είναι καινούργια: Νέος, γοητευτικός και μυστηριώδης “πουλούσε έρωτα” σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Τα θύματα αρκετά, τα οποία του έστελναν ολοκαινούργια κινητά και χρήματα. Από ό,τι φαίνεται δεν δρα μόνος του: και αυτό το κύκλωμα έχει πολυεθνικά πλοκάμια.

Ως εργαζόμενος του Αμερικανικού Στρατού ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε χώρες της Ασίας, με το όνομα Robert, εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματα του ο άνδρας που τους άδειαζε τα πορτοφόλια. Τουλάχιστον οκτώ γυναίκες, ακόμα και παντρεμένες, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, έπεσαν θύματα του, από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Νάουσα, τις Σέρρες και την Πάτρα ενώ ακόμα τρεις γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας Σερρών, τα μέλη του κυκλώματος είναι τουλάχιστον έξι, από τους οποίους οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί, ανάμεσα τους φέρεται να είναι μία γυναίκα από τον Ασπρόπυργο, μία από την Βραζιλία, δυο Νιγηριανοί που μένουν στην χώρα μας καθώς και ένας Τούρκος. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης.

με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Tags: