Απαντούν οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων

Με έκπληξη, χωρίς να είναι η πρώτη φορά, διαβάσαμε την ετεροχρονισμένη επιστολή της κ. Παππά να εξηγεί δημοσίως τα ανεξήγητα για την ένταση που η ίδια δημιούργησε με το δημοσιογραφικό τμήμα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι τα αντανακλαστικά, τα οποία αιτιολογούνται μόνο ως γραφειοκρατική νοοτροπία και αντίληψη. Δυόμισι μήνες μετά η απάντηση στην επιστολή – καταγγελία μας και αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της διοικητικής ανεπάρκειας.

Το δεύτερο, και πλέον σοβαρό, είναι η, για μια ακόμη φορά, εσκεμμένη παραπληροφόρηση σχετικά με την επίκληση της σχετικής εγκυκλίου περί βεβαίωσης παρουσίας των εξωτερικών συντακτών. Δυστυχώς για την κ. Παππά η συγκεκριμένη εγκύκλιος ζητά βεβαίωση παροχής υπηρεσίας δημοσιογραφικού έργου στην ΕΡΤ και όχι παρουσία των εξωτερικών συντακτών στο Σταθμό. Και η… “αδυναμία” (επί ένα έτος) κατανόησης της διαφοράς, μόνο διοικητική επάρκεια δεν συνιστά. Είναι κάτι χειρότερο και απορίας άξιο πώς μια δημόσια επιστολή από την προϊσταμένη της οικείας διοικητικής μονάδας της ΕΡΤ αποκρύπτει την αλήθεια και τη σαφήνεια που οφείλει να έχει. Την ευθύνη, ασφαλώς, φέρει η ίδια η επιστολογράφος και εδώ, βέβαια, η κεντρική διοίκηση οφείλει να παρέμβει.

Τέλος, παρά την προκληθείσα και διαρκή ένταση, με υπαιτιότητα της προϊσταμένης, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων διαβεβαιώνουμε την τοπική κοινωνία, κάθε ακροατή, κάθε τοπικό φορέα, καθώς και τους διοικούντες σε κεντρικό επίπεδο ότι θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε τις αρχές και αξίες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με αίσθημα ευθύνης και με βασικό πρόταγμα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη και εκφέροντας θέση και άποψη όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο στην παραγωγή του δημοσιογραφικού έργου.

Υστερόγραφο: Είμαστε βέβαιοι πως η λαλίστατη, κατά τα άλλα, ΠΟΣΠΕΡΤ, θα σιωπήσει και αυτή τη φορά, παρότι ένα μέλος της περιφρονεί την ίδια την υπόσταση της ΕΡΤ, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς όρους της σχετικής εγκυκλίου.

ΒΑΣΩ ΓΚΟΡΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

 

Tags: