Απαντά στο νέο Δήμαρχο Μ. Ελισάφ η Παράταξη Μπέγκα – Διαφαίνεται πορεία σύγκλισης

Απαντά η παράταξη Μπέγκα στην επιστολή – πρόσκληση σε συνεργασία που απηύθηνε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιωαννιτών Μ. Ελισάφ προς την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου. Η επίσημη απάντηση της παράταξης δεν έχει σχέση με τις εντάσεις των προηγουμένων ημερών και μηνών, το αντίθετο, αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο σύγκλισης (δηλαδή συνεργασίας), σε βάση προγραμματικών αρχών «προοδευτικής κατεύθυνσης», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Ως απόπειρα «γέφυρας» ερμηνεύεται επίσης η φράση «κοινές καταβολές και ρίζες» της ανακοίνωσης (εννοεί των δύο παρατάξεων). Με δεδομένη την τροχιά σύγκλισης, φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια συζητήσεων για τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου, πράγμα που αποτελεί και ευχή των περισσότερων δημοτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της παράταξης Μπέγκα:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Ανταποκρινόμενοι στην από 4-8-2019 επιστολή της Παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», με την οποία μας κοινοποιείτε τους βασικούς άξονες της πρότασής σας με στόχο τη δημιουργία “πλαισίου προγραμματικής σύγκλησης για την συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο” για τη νέα Δημοτική περίοδο, σας γνωρίζουμε ότι:

Η παράταξη μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», τόσο μέσα από την ιστορική της διαδρομή, όσο και από τον τρόπο που άσκησε εξουσία ως Δημοτική Αρχή, έχει αποδείξει ότι οι λογικές της χρηστής διοίκησης, των συγκλίσεων και των συναινέσεων, αποτελούν βασικές της αρχές και αξίες.
Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε τους άξονες που θέσατε, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο προγραμματικής σύγκλησης μεταξύ των δύο δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούμε.

Η συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνετε, με σκοπό τη διακυβέρνηση του Δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Οι βασικοί άξονες που καταθέτετε με την πρότασή σας για την οριοθέτηση του πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης, αποτελούν μια κατ΄ αρχήν βάση συζήτησης και προϋποθέτουν την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση, έτσι ώστε και το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, αλλά και οι ώριμες προτάσεις που επεξεργαστήκαμε για την επόμενη δημοτική περίοδο να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση για ακόμα μεγαλύτερο έργο, αξιοποιώντας από κοινού τις προγραμματικές διακηρύξεις των δύο παρατάξεων.

Πιστεύουμε ως εκ τούτου και προτείνουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι δύο παρατάξεις, και προφανώς για λόγους πρακτικούς και αποτελεσματικότητας, αντιπροσωπεία τους, να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης.

Παρακαλούμε να προτείνετε τον τόπο και τον χρόνο συζήτησης των ανωτέρω θεμάτων.»

 

Tags: