Απαγόρευση μετακινήσεων ΤΩΡΑ!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Οι εικόνες των προηγουμένων ημερών, δεν αφήνουν ουδεμία αμφιβολία: Κάτι πρέπει να γίνει!

Είτε επειδή ο Έλληνας είναι εκ φύσεως απείθαρχος και αντιδραστικός, είτε επειδή μοιρολατρικά ξορκίζει το «κακό» με τη φράση «μη γίνουμε Ιταλία» και μένει εκεί, είτε γιατί είναι παροιμιωδώς ανόητος και άφρων, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι αν δεν σταματήσουν τα «σούλτα φέρτα», πολύ, μα πολύ γρήγορα, θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων.

Και δεν είναι δική μου κρίση και άποψη αυτό, είναι η επιστημονική άποψη, την οποία αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών, ικανών και επιστημονικά επαρκών ειδικών.

Ενώ η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς, αυτό που λέμε η «συντεταγμένη» πολιτεία, πήρε πολύ έγκαιρα τα πρώτα μέτρα, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τη μοναδική πολυτέλεια να είμαστε τουλάχιστον 25 μέρες «μπροστά» από την Ιταλία, ενώ έσπευσε να καθησυχάσει την οικονομία με γενναία μέτρα στήριξης, φαίνεται πως διστάζει ανεξήγητα να πάρει το πλέον σημαντικό μέτρο: Αυτό της απαγόρευσης των μετακινήσεων, το οποίο θα αποβεί σωτήριο στο πολύ κοντινό μέλλον ή αντίθετα, καταστροφική η απόφαση να μην το πάρουν.

Θυμίζω μόνο ότι η Ιταλία πριν 24 μέρες από σήμερα, είχε μόλις 300 κρούσματα και 10 νεκρούς.

Έκανε το λάθος και αδράνησε, με αποτέλεσμα σήμερα να μετρά εκατόμβες νεκρών, 4825 συνολικά -πολλοί περισσότεροι από την Κίνα! Μόνον χθες 21/3/2020 οι νεκροί ξεπέρασαν τους 800 μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Θέλουμε το ίδιο;

Πρέπει να κλείσουν …τα πάντα όλα, για να μη θρηνήσουμε όχι απλά θύματα, που έχουμε ήδη, αλλά μια πολύ μεγάλη συμφορά.

Πορτοκαλί: Κρούσματα στην Κίνα που πήρε μέτρα – Κίτρινο: Κρούσματα στην Ευρώπη και τον κόσμο…

Ας δείξει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά την ικανότητα και το θάρρος να πάρει δύσκολες αποφάσεις και η ελληνική κοινωνία θα είναι σίγουρα μαζί του. Ουδείς θα αντιδράσει ουδείς θα διαμαρτυρηθεί.

Δεν αξίζει για λίγους άφρονες και ανόητους να γίνουμε Ιταλία!

Η κίνα το έκανε, με το δύσκολο μάλιστα τρόπο και σήμερα δεν έχει πια κρούσματα και νεκρούς και πολύ σύντομα θα έχει ήδη σταθεί στα πόδια της.

Γενική απαγόρευση μετακινήσεων, εδώ και τώρα, πριν είναι αργά!

Ν.Β.

 

Tags:

, , , , ,