Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ερχονται νέα μέτρα για διόδια, αυτοκινητοδρόμους, πλοία -Τι θα αλλάξει σε βεβαιώσεις και sms

Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει Πάσχα και πλέον οι σκέψεις για νέα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση και μάλιστα άμεσα, μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα.

Ενδεικτικές εξάλλου είναι οι τοποθετήσεις του Στέλιου Πέτσα, του Κώστα Αχ. Καραμανλή και του Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με τους περιορισμούς που εξετάζονται για το Πάσχα σε αυτοκινητοδρόμους, διόδια, πλοία, αλλά και στις μετακινήσεις εντός δήμου με τις σχετικές βεβαιώσεις και τα sms.

Αλλαγές στις βεβαιώσεις και στα sms -Σκέψεις για αύξηση προστίμου

Συνολικά 10 φαίνεται πως θα είναι τα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ληφθούν στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις ημέρες του Πάσχα. Ηδη μετά από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου οι εκκλησίες θα κάνουν κλειστές για τους πιστούς λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα.
Μάλιστα ενδεικτικό τις αυστηροποίησης και της διάρκειας των μέτρων είναι για τις μετακινήσεις με ΙΧ και μέσα μαζικής είναι πως θα ισχύουν έως τις 31 Μαΐου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές εξετάζουν εκτός από την αύξηση και την αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία, υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του προστίμου σε όσους κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ακόμη και στο διπλάσιο, για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

Παράλληλα εξετάζεται και η μείωση του ορίου στις συναθροίσεις (τώρα επιτρέπεται έως 10 άτομα), προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε παρέες τις ημέρες του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις βεβαιώσεις εξόδου και τα sms τα πιθανότερα σενάρια είναι να επιτρέπονται οι χειρόγραφες βεβαιώσεις μόνο στους ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής sms, ενώ στα γραπτά μηνύματα ενδεχομένως να μπει πλαφόν στα 2 την ημέρα. Παράλληλα θα μειωθεί και το χρονικό όριο των μετακινήσεων που θα εξασφαλίζουν οι πολίτες μέσω βεβαιώσεων και sms.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακόμα ένα μέτρο που έχει ακουστεί είναι να υπάρξει περιορισμός για τις μετακινήσεις εκτός Δήμων μόνιμης κατοικίας, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις το Πάσχα. Τέλος η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη, αν χρειαστεί, να κλείσει τα διόδια.

πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/apagoreysi-kykloforias-nea-metra-diodia-bebaioseis-sms

 

Tags: