Αντάμωμα Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου – 10 Αυγούστου στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

To Αντάμωμα Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στο υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου στις 20:30.

Στο μεγάλο αυτό αντάμωμα 30 νέων οργανοπαικτών και 20 τραγουδιστών, θα ακουστούν  σκοποί και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου καθώς και πολυφωνικά τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του Πωγωνίου. Στόχος της διοργάνωσης είναι η διάσωση, διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής, και για αυτόν το λόγο, στηρίζει τη συμμετοχή νέων σε ηλικία μουσικών, μερικοί από τους οποίους είναι μέλη των μεγαλύτερων μουσικών οικογενειών της περιοχής, που όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν με σεβασμό και μεράκι την μουσική ιστορία του τόπου.

Η συναυλία οργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση στο κοινό μιας μοναδικής συλλογής από 92 τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τον Απρίλιο του 2022 από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια».

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: