Άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων

Στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων προχώρησε η αρμοδία επιτροπή της ΔΕΥΑΙ, κάνοντας έτσι ένα καθοριστικό βήμα για να ολοκληρωθεί η «περιπέτεια» του συγκεκριμένου έργου.

Μετά την απόσυρση της προσφυγής που είχε καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατασκευαστική κοινοπραξία κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας, ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για μπει ένα τέλος στις παλινωδίες ετών που κόντεψαν να κοστίσουν την χρηματοδότηση και εν τέλει την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Το έργο του Βιολογικού

Πριν από ένα περίπου μήνα το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για την άμεση υπογραφή της σύμβασης του έργου με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ, ενώ το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο της επέκτασης του βιολογικού ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο της υλοποίησης και για τη δεύτερη παρέμβαση του «μεγάλου έργου» της ΔΕΥΑΙ συνολικού προϋπολογισμού 36,2 εκ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής:

i) την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού κατασκευάζοντας μια νέα μονάδα  προεπεξεργασίας, νέα μονάδα πρωτοβάθμιας καθίζησης, νέα μονάδα βιολογικής βαθμίδας, (σύγχρονης τεχνολογίας – μεμβράνες MRB), επέκταση των έργων τελικής επεξεργασίας και διάθεσης, (μεταερισμός , UV, αποχλωρίωση κλπ.) καθώς και έργων επεξεργασίας της ιλύος (νέα μονάδα μηχανικής αφυδάτωσης)

ii) την αναβάθμιση της λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας βιολογικού καθαρισμού

iii) την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης στα Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Σεισμόπληκτα, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Τσιφλικόπουλο, Δροσιά – Πεντέλη, Άμμος Μαρμάρων.

Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται 6 αντλιοστάσια ακαθάρτων. Το συνολικό μήκος των εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι 55,5 Km και των καταθλιπτικών αγωγών 6,57 Km.

 

Tags: