Ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης – Πώς θα λειτουργήσουν

Μία μέρα έμεινε από την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και καφέ στη χώρα, με τους ιδιοκτήτες αυτών να τρέχουν ολημερίς για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που γίνονται στους χώρους των μαγαζιών, έτσι ώστε να λειτουργούν όλα νόμιμα και σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, εκτός από τη λειτουργία των καφέ, ξεκινούν και τα δρομολόγια προς όλα τα νησιά της χώρας. Αναμένεται η απόφαση για τη λειτουργία παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Ουσιαστικά, από τις 25 Μαΐου, η χώρα επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της άρσης των μέτρων της καραντίνας, καθώς τίθενται σε λειτουργία, όλες οι υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, οι δραστηριότητες παροχής ποτών και των υπηρεσιών πίστας καρτ.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης και ποτών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στα καταστήματα που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, για την προσαρμογή των επιχειρήσεων του κλάδου στις προδιαγραφές της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων λόγω κορωνοϊού.

Όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή, το προσωπικό θα φοράει μάσκα, ενώ απαραίτητη θεωρείται η απολύμανση και η καθαριότητα σε όλους τους χώρους των καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι, έχουν ήδη τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα σε θέσεις που να τηρούνται οι αποστάσεις, όπως και τα αντισηπτικά στους εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, υπό προϋποθέσεις, ένα μέρος από το πεζοδρόμιο προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, μιας και ο αριθμός αυτών είναι πλέον μικρότερος.

Συγκεκριμένα, η  αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ.

  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι είναι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1.70 μέτρα.

πηγή: zougla.gr

 

Tags:

,