Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση για όλους

Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου τα ραντεβού για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Αφορά όλους όσοι έκαναν εμβόλια της Moderna, της Pfizer και της AstraZeneca, ενώ ανοίγουν σήμερα τα εμβολιαστικά ραντεβού και για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους. Αφορά 375.000 άτομα. Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού χρειάζεται πρόσβαση στην πλατφόρμα εμβολιασμούhttps://emvolio.gov.gr/

Δείτε τη διαδικασία βήμα – βήμα πατώντας εδώ

Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου μιλώντας για τα αποτελέσματα της τρίτης δόσης με mRNA εμβόλια, τόνισε ότι συμβάλλει στην πρόληψη σοβαρών μορφών covid.
Όπως ανέφερε, τα άτομα που έκαναν τρίτη δόση συγκρίθηκαν με άτομα που είχαν κάνει δυο δόσεις του εμβολίου ως προς τρεις συγκεκριμένους παράγοντες: την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο και την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης επτά ημέρες αφότου χορηγήθηκε. «Διαπιστώθηκε ότι με την τρίτη δόση μειώθηκε κατά 93% η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, κατά 92% η σοβαρή νόσηση και νοσηλεία και κατά 81% η πιθανότητα θανάτου».

 

Tags: