Ανοίγει η πλατφόρμα για «εγκλωβισμένους εργαζόμενους» – Συνάντηση Χ. Μαντά με Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Ενημερωτική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Ο κ. Α. Νεφελούδης ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση έναρξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρώτος κύκλος της δράσης “Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος” αφορά εργαζόμενους που α) βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και β) εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 €.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων μπορούν να υποβάλλονται από τις 4/4/2019 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια των νομοθετικών παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων, της ενίσχυσης του ελεγκτικού έργου του Σ.ΕΠ.Ε. και της αύξησης των τριμερών συναντήσεων του Υπουργείου, με στόχο την προστασία του κόσμου της εργασίας.

Μετά την συνάντηση ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε: «Το Υπουργείο Εργασίας έκανε μια συστηματική δουλειά για να υπάρξει το πρόγραμμα για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, όπως ενημερώθηκα από τον κ. Νεφελούδη. Το πρόγραμμα αφορά και στην περιοχή μας για παράδειγμα στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους της Spider ή και σε όσους εγκλωβισμένους εργαζόμενους των SM Καρυπίδη δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί. Νομίζω ότι είναι μια σημαντική ακόμα παρέμβαση υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και σε αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε σταθερά. Τώρα θα πρέπει γρήγορα να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ώστε να συμπεριληφθούν στο μητρώο ωφελουμένων.»

 

Tags: