Ανοικτή επιστολή Σ.Κ.Φ.Σ.Ι. για τις επιθέσεις απο τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί Κύπριος Φοιτητής δέχθηκε επίθεση από ομάδα αδέσποτων σκυλιών στο χώρο του πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα το συμβάν έγινε έξω από το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου και είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό του στο πόδι από δάγκωμα ενός σκυλιού. Ο φοιτητής πάλευε γύρω στα 10 λεπτά να απομακρυνθεί από την ομάδα των σκυλιών όπου τον καταδίωκαν με επιθετικές τάσεις για δεκάδες μέτρα.

Μόλις κατάφερε να απομακρυνθεί κατευθύνθηκε αμέσως στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου όπου ανέφερε το συμβάν, συναντώντας και τον αρμόδιο για το θέμα Αντιπρύτανη. Επίσης να αναφέρουμε ότι καλέστηκε και η νοσηλεύτρια του Πανεπιστημίου όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο του Πανεπιστημίου είναι γνωστή και έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο αριθμός των σκυλιών στο χώρο του Πανεπιστημίου μεγαλώνει καθημερινά, αυξάνοντας και τα περιστατικά επιθέσεων σε φοιτητές που κινούνται στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Το τελευταίο καιρό είναι αρκετές οι περιπτώσεις μαθημάτων να διακόπτονται λόγω εισόδου σκυλιών στην αίθουσα, φοιτητών που δε μπορούν λόγω του φόβου μιας πιθανής επίθεσης να φύγουν από το πανεπιστήμιο τα βράδια ή ακόμα και να πάνε στο σπίτι τους αν μένουν στις εστίες. Σοβαρό ζήτημα αποτελεί επίσης και το θέμα της υγιεινής μιας και βλέπουμε κατά καιρούς αδέσποτα να ανεβαίνουν σε τραπέζια της λέσχης ώστε να πάρουν φαγητό, ενώ διαρκής είναι η εικόνα κάδων σκουπιδιών αναποδογυρισμένων από σκυλιά που ψάχνουν να τραφούν.

Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε ότι είναι εις γνώση μας κάποιες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα και προ λίγων ημερών, για την βελτίωση της κατάστασης. Το ζήτημα αυτό προφανώς και δεν αντιμετωπίζεται ούτε με μπόγιες ούτε με φόλες. Θεωρούμε ότι οι κινήσεις που πρέπει να γίνονται από τους αρμοδίους να γίνονται συντονισμένα και να έχουν στόχο την ουσιαστική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και όχι αποσπασματικά.

Η κατάσταση είναι δραματική, ως Σύλλογος καλούμε τα αρμόδια σώματα την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου και τις φιλοζωικές που ασχολούνται με τα αδέσποτα σκυλιά του χώρου του Πανεπιστημίου να δράσουν άμεσα πριν γίνει κάποιο πολύ πιο σοβαρό περιστατικό που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών σε κάποιο συνάνθρωπο μας.

Εκ του Δ.Σ. Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών
και Σπουδαστών Ιωαννίνων (Σ.Κ.Φ.Σ.Ι.)

 

Tags:

, , , , , , ,