Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη για τις 8 Απριλίου

Η δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων, αλλά διεκόπη και θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, μετά και την πρόταση του εισαγγελέα, προσδιόρισε ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης την 8η Απριλίου.

Η αίθουσα ασφυκτιούσε από την προσέλευση του κόσμου, καθώς ο θάνατος του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή είχε αποδοθεί στο μπούλιγκ που δεχόταν από τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, στην οποία σπούδαζε και ο 20χρονος Βαγγέλης.

Τα βασικά στοιχεία που προσμέτρησαν στην απόφαση για αναβολή της δίκης ήταν το γεγονός της μη παράστασης των εννέα κατηγορουμένων και η μη παρουσία βασικών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο τότε συγκάτοικός του στη Σχολή. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, υπογράμμισε ότι το μόνο που ζητούν οι οικείοι του είναι η απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο θάνατος του Γιακουμάκη είχε συγκλονίσει την κοινωνία των Ιωαννίνων και το πανελλήνιο, ενώ εκδηλώσεις κατά του μπούλιγκ είχε οργανώσει και ο τοπικός δήμος. Να σημειωθεί, ότι πολίτες είχαν πραγματοποιήσει πορεία στη Γαλακτομική Σχολή, ζητώντας δικαίωση για το θάνατο του σπουδαστή. Από την πλευρά των κατηγορουμένων ο συνήγορος υπεράσπισης θεώρησε ότι κάποιοι δεν ήθελαν να διεξαχθεί η δίκη και ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι συμμερίζονται τον πόνο της οικογένειας για το θάνατο του 20χρονου.

Η πρώτη δίκη είχε ολοκληρωθεί με μία καταδίκη κατά του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ενώ απηλλάγησαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι. Τέλος, αναμένεται και η κύρια δίκη, που αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατ’ αγνώστων, ενώ η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

πηγή: ert.gr

 

Tags: