Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch εν μέσω Ευρω-Ιταλικής «Καταιγίδας»

Στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου και του βραχυπρόθεσμου αξιόχρεου των 4 συστημικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε χθες, ο οίκος Fitch, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους, εν μέσω της καταιγίδας που προκαλεί η αντιπαράθεση Ρώμης- Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

Σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να έχει νέα συνάντηση  με τους λαϊκιστές αντιπροέδρους Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο και τον υπουργό Οικονομικών Τρία , ενώ η Κομισιόν αναμένει τελικό σχέδιο ως τις 15 Οκτωβρίου.

Λίγο μετά τo άνοιγμα των ασιατικών αγορών, ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 261,68 μονάδες (–1,10%), στις 23.522,04 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες χθες στο Χρηματιστήριο Αξιών

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθες, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου κλείνοντας με απώλειες 2,61% στις 641,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 6,54% με τις μετοχές της Εurobank (-11,58%) και Πειραιώς (-10,95%) να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι αναταράξεις στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συμπαρασύρουν και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στην Ιταλία, υποστήριξε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες.

πηγή: ert.gr

 

Tags: