Ανακοίνωση Παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – Δ.Κ.Μ.» για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» εξέδωσε η παράταξη “Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – Δ.Κ.Μ.”:

«Χιλιάδες Μηχανικοί και πολίτες, ταλαιπωρούνται με την διαδικασία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Όικον ΙΙ. Η σπουδή να ξεκινήσει μία -ανέτοιμη όπως επιβεβαιώνει η πραγματικότητα – πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων φανερώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ο Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός, η ενεργειακή θωράκιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας οφείλουν να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Όπως και οι χιλιάδες επιστήμονες – Μηχανικοί, όπου άνευ λόγου ταλαιπωρούνται σήμερα. Επιπλέον χιλιάδες συμπολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχουν αγανακτήσει καθώς αυτό είναι αδύνατο.

Το ΤΕΕ/ΤΗ παραμένει για μια ακόμη φορά απλώς παρατηρητής των εξελίξεων, καθώς δεν αντιδρά στον εμπαιγμό των συναδέλφων. Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από όσους συναδέλφους επιθυμούν τη συλλογή υπογραφών, για την αναβολή του προγράμματος, έως ότου, λυθούν όλα τα προβλήματα (τεχνικά και νομικά) κατόπιν διαβούλευσης με το Τεχνικό Επιμελητήριο, με αφορμή την αυριανή Σύγκλιση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΗ. Είναι μια ευκαιρία η φωνή μας να γίνει πιο ισχυρή και να σταματήσουμε να είμαστε τα πιόνια του εμπαιγμού του Υπουργείου στους πολίτες.

 

Tags: